Niški “Vudu bluz” Električnog orgazma

Koncert Vudu bluz”,naslovljen jednom od najboljih pesama sa albuma Distorzija”, protutnjao je sinoć Nišem, a oko 150 ljudi u “Feedbacku” je uživalo u nastupu Električnog orgazma.

Nakon nešto više od godinu dana od prošlog koncerta, u okviru promo turneje albuma To što vidiš to i jeste”, publika sa juga Srbije ponovo se susrela sa novim i starim hitovima sastava koji je među prvima doneo zvuk novog talas na prostor ex-Yu.

Koncert je počeo nešto posle 23 časa, a u narednih dva sata muzika je nosila masu željnu dobre svirke.

Simbolično za trenutnu situaciju u Nišu ili ne, tek koncert je otpočeo pesmom Seks, droga, nasilje i strah”… Usledio je niz novih pesama, prošaran ponekim starim hitom, koji su izazvali posebne simpatije publike.

Odsvirane su, naravno, “Ja ne postojim”, Dokolica”, Kapetan Esid”, Težak k’o konj”, Bejbe ti nisi tu”, zatim Da si tako jaka”, Debela devojka”, i Mentalno”. Očekivano, nisu izostale niti Kako bubanj kaže” i himna Igra rokenrol cela Jugoslavija”, a po vidljivim reakcijama dalo se zaključiti da publici više leže starije pesme.

Bend je, takođe, publiku počastio produženim bisom od čak pet pesama i maestralnim završetkom uz legndarne numere Zlatni papagaj i Nebo.

Krajnji rezultat bila je kvalitetna svirka ovog dugovečnog benda, ali i atmosfera koja je ispunila sve kriterijume.

Ostavite komentar: