brkovi

Niški There. u Beogradu i Novom Sadu

Niški instrumentalni “cosmic rock” bend There. u sklopu promocije prošlogodišnjeg albuma “Chasing the Basics” nastupiće u četvrtak, 23. februara, u beogradskom klubu Elektropionir, a u subotu, 25. februara, u novosadskom Firchie Think Tank Studiju. Početak koncerata je u 21 čas.

There je petočlani instrumentalni bend iz Niša. Članovi benda su Pavle Dinić (klavijature), Marko Mitić (bas), Uroš Kostić (gitara), Janko Džambas (gitara), Luka Bašić (bubnjevi). Na albumu su gostovali Nikola Trkoš (perkusije na pesmi “Equilibrioception”) i Mladen Marjanović (efekti na pesmi “Equilibrioception”). Album je snimljen u klubu Feedback u Nišu, tokom februara 2015. Za mastering je bio zadužen Miloš Drobnjaković, snimanje i miks je uradio Mladen Marjanović u Sound GuruStudiju i studiju Šamarčina, a tehničar tokom tog procesa je bio Robert Telčer.

Bend There. predstavio je svoj prvi spot za pesmu “Sleep! Dream!” koja se nalazi na aktuelnom debi albumu “Chasing the Basics”. Spot koji potpisuje Miloš Tasić (Grof industries) je sniman u periodu septembar-novembar prethodne godine. Akteri spota su sami članovi benda, koji su zajedno sa Tasićem radili i scenario. Uloge snimatelja imali su Aleksa Jovanović i Nenad Damnjanović.

“Na gledaocima i slušaocima je da interpretiraju ovaj spot na svoj način, time se vodimo i prilikom kreiranja pesama. Želimo da imamo što više interakcije sa ljudima koji prate naš rad. Hteli smo da vizuelnim putem publici dočaramo dinamiku pesme Sleep! Dream!. Reakcije koje budemo dobijali u narednom periodu će nam reći da li smo u tome i uspeli.”, izjavio je bend.

Mnogi i raznovrsni uticaji ostavili su svoj trag i oblikovali zvuk benda. Od pionira prog-roka 70-ih, pa sve do modernijih zvukova post-roka, kao i iz celog perioda između, prikupili su momente, scene i note. Frenetični ritmovi, distorzija, sanjive melodije i atmosfere, uz samo prstohvat dobre stare klasične muzike.

Ulaznice za beogradski koncert mogu se kupiti po promotivnoj ceni od 300 dinara (ograničen kontigent!) na prodajnim mestima Eventima, Gigstixa, DD Ticketsa, kao i u Felix Shopu. Kada se rasprodaju promotivne ulaznice, regularna pretprodajna cena do dana koncerta iznosiće 400 dinara, a na sam dan nastupa za ulaznicu je potrebno izdvojiti 500 dinara.

Ulaznice u ograničenim količinama za novosadski koncert se mogu kupiti po promotivnoj ceni od 200 dinara na prodajnim mestima Eventima, Gigstixa i DD Ticketsa, dok će regularna pretprodajna cena koncerta iznositi 300 dinara. Na ulazu će karte koštati 400 dinara.

Ostavite komentar: