brkovi

Niški Kontras objavili album za Balkanrock Records

kontrasNiški bend Kontras je od osnivanja izmenio nekoliko postava, ali je ideja o realizaciji albuma konačno ostvarena i album “Grad” je objavljen preko izdavačke kuće Balkanrock Records i postavljen online za besplatano preuzimanje.

Izdanje krasi jedinstvena mešavina ska i street punk zvuka, sa socijalnom, političkom i duhovitom tematikom, koja je deo svakodnevnice običnih ljudi.

Na albumu se nalazi 15 pesama, neke su starije i odavno poznate niškoj publici, s tim što su pretrpele određene izmene, a tu su i potpuno nove pesame. “Grad” je sniman u studiju “Psycho Therapy”, s izuzetkom tri pesme (“Ostajte ovde”, “Minut ćutanja” i “Prozor”), koje su snimljene ranije u studiju “Matchbox”. Producent albuma je Milan Stevanović – Crni.

Kontras je nastao krajem 2012. godine, kao ogranak nekadašnjeg niškog pank benda KZP, uz malu izmenu postave i zvuka. Ojačan duvačkom sekcijom, uz sirovi ska i street punk zvuk, bend kreće sa ozbiljnim radom od osnivanja. Iza sebe imaju više nastupa u Nišu i okolini, kako na festivalima, tako i na klupskim svirkama. Jedan od značajnijih nastupa je onaj na prvom Ska-punk Festu u Nišu sa knjaževačkim bendom School Bus i The Riot Gang iz Sankt Petersburga. Rad na pesmama i samom albumu je usporila učestala promena postave, ali i mnogi drugi faktori, tako da prvi album”Grad” Kontras izdaju u junuove godine za Balkanrock Records etiketu.

Trenutnu postavu benda čine:

  • Mitrovski – bubanj
  • Mav – bas
  • Yapa – gitara
  • Crni – gitara, vokal
  • Laza – truba
  • Dabar – trombone

Bend je objavio i prvi spot za pesmu “Bleja”.

“Uz šaljivi letnji tekst i vesele ska-punk zvuke, ovaj spot prikazuje lep letnji dan proveden na najbolji mogući način”, saopštili su iz benda.

Spot je režirao bend u saradnji sa Miodragom Ignjatovićem, koji je takođe i producent spota.

Ostavite komentar: