Nine Inch Nails i Soundgarden na zajedničkoj turneji

nine_inch_nailsTokom leta će na zajedničkoj turneji svirati Nine Inch Nails i Soundgarden, kao i sastav Death Grips koji će ih podržavati tokom čitavog putešestvija.

Turneja, koja će trajati od 19. jula, pa sve do 25. avgusta, će pokriti američku teritoriju, kao i nekoliko koncerata u Kanadi. Oba benda su u svojoj istoriji pre 20 godina izdala svoje epohalne albume “The Downward Spiral” i “Superunknown” na “dan žena”, 8. marta, tako da je ovaj line up više nego odgovarajući.

Ipak, najava ove turneje pomalo iznenađuje pošto je frontmen NINa, Trent Reznor svojevremeno kritikovao pevača Soundgardena, Chrisa Cornella zbog objave svog čuvenog solo albuma “Scream” iz 2009. godine, za koji je Reznor smatrao da je Cornell snimio pod pritiskom izdavačke kuće. Cornell je na albumu radio sa čuvenim producentom Timbalandom, koji je u datom periodu bio komercijalno najuspešniji.

Takođe, album “Superunknown” je nakon svoje objave 1994. dospeo na vrh Bilboard liste, dok je “The Downward Spiral” zauzeo drugo mesto, tako da je postojao i izvesni takmičarski duh među taborima oba benda. Reznor je izjavio da je takva atmosfera i rezultirala legendarnim nastupom NINa na reinkranaciji Woodstocka kojim je bend zapečatio svoje mesto u istoriji alternativne muzike, dok je Soundgarden imao poteškoća usled Cornellovih problema sa glasom.

 

Ostavite komentar: