Nikki Louder istoimenim singlom najavili album “Trout”

Nikki LouderSlovenački noise rockeri Nikki Louder najavljuju nov, već svoj četvrti dugometražni album “Trout“, koji će izaći 15. decembra u saradnji sa Moonlee Records i Založba Radia Študent. Već sada nam u degustaciju nude istoimeni singl “Trout”, koji se može preslušati i besplatno skinuti sa Moonlee Bandcamp profila.

Nikki Louder su se već sa prva tri albuma (“Alain, I’m Sorry”, 2009; “Our World Died Yesterday”, 2011; “Golden Men”, 2013) dokazali kao beskompromisan i uporan noise-rock trio, koji je sa svakom novom pločom ponudio malo drugačiji zvučni napad, a istovremeno izgradio i razvio prepoznatljivu vlastitu zvučnu sliku. Zbog toga svako njihovo sljedeće izdavanje donosi dodatno uzbuđenje. I na nadolazećoj ploči “Trout” dominiraju kaotični i preklapajući ritmovi, koji se miješaju sa bučnim gitarskim vragolijama i razigranim bas linijama, sve dok se ne uhvate i zajedno spuste u ritmički val buke, koji nemilosrdno gazi sve ispred sobom. Nikki Louder tako i sa novim albumom opravdavaju svoje lucidno ime – Nikki Louder!

Nakon izdaje singla Nikki Louder odradio je i muzički maraton trojke od Vardara do Triglava, u društvu beogradskih Threesome i skopskih KNNT te su nastupili u Ljubljani, Beogradu i Skoplju.

Ostavite komentar: