Nežni Dalibor u beogradskom Kulturnom centru Rex

Nežni DaliborU četvrtrak, 11. juna, bend Nežni Dalibor nastupiće u okviru muzičkog programa “Bez buke” u beogradskom Kulturnom centru Rex.

Bend će pored objavljenih numera sa svoja tri studijskih albuma izvesti i poneku neobjavljenu, a predpremijerno i deo novog materijala sa novog, četvrtog albuma čije je snimanje u toku. Kako najavljuju, na ovaj nastup dolaze i neki specijalni gosti iznenađenja. Nežni Dalibor je poslednji nastup u Beogradu imao u februaru, održavši odličan koncert zajedno sa sastavom Artan Lili.

Nežni Dalibor, kojeg čine Ivica, Ljuba, Dado i Gagi, predstavlja jedan od istaknutijih pop-rok sastava u Srbiji. Sada već veterani domaće scene, Vranjanci su počeli sa radom davne 1995. godine, od kada je karijera benda krenula uzlaznom putanjom. Svoj zvuk grade na osnovama alternativnog roka i novog talasa britpopa. Ukratko, njihovo stvaralaštvo jeste svojevrsna mešavina gitarskog popa i roka u kojoj se osećaju uticaji giganata kakvi su The Smiths, The Cure, Sonic Youth ili Pixies, podkrepljena zanimljivim, krivudavim i pomalo simboličnim tekstovima, koji suptilno odražavaju trenutnu stvarnost društva.

Poćetak koncerta zakazan je za 21 čas, a ulaznice za njega mogu se kupiti na ulazu na dan koncerta po ceni od 300 dinara.

 

Ostavite komentar: