Najnoviji EP Zoon politikona

Zoon-politikonZoon politikon osnovan je u Podgorici, 2011. godine. Za četiri godine svog postojanja, uspjeli su da snime i isto toliko izdanja. Najnoviji EP “Pu spas za sve nas!” sniman je i produciran u studiju Ground Loop, a odgovorni za zvuk ovog izdanja su Ivan PejovićNikola Vicković iz benda Solid Ground.

Muzika koju stvara ovaj bend je mješavina različitih rok žanrova, sa čvrstim, energičnim hardcore ritmovima i gitarskim rok-bluz dionicama. Tekstovi pjesama su kratke parole, ili vrlo jasne i precizne, ili one kojima je smisao neuhvatljiv, slobodne, šaljive i apsurdne.

Zoon politikon ima nepromijenjenu postavu koju čine tri člana: Ilija Gajević (glas i gitara) , Jovan Gajević (glas i bas gitara) i Lazar Kojović (bubanj) .Četvrti član, tekstopisac, Danijela Despotović ne nastupa uživo sa bendom.

Do sada objavljeni EP “Čovjek pa ” , LP “Rupe u glavi” i EP “Bas eliminator” su dostupni za besplatan download i preslušavanje na adresi bucanpas.com.

Na novom EP-u se nalazi i jedna stara stvar “Želim” koju je u studiju Ultrazvuk snimio Bojan Bojanić (Autogeni trening). “Bend smatra da je ona zvukom i temom nerazdvojivi dio ove cjeline. Sve pjesme nastale su na probama u zanimljivom procesu, kroz koji se bend trudio da pronađe novi zvuk. Potreba za ovim eksperimentom nastala je nakon povratka basiste, Jovana Gajevića“, objasnili su muzičari.

Zoon Politikon najavljuje i spot za pjesmu “Pu, spas!” , koji je sniman u San Francisku.Predstaviće ga naredne godine a o  detaljima će publika biti upoznata na vrijeme.

Na EP-u, koji se može besplatno preuzeti sa platforme Bučan pas, nalazi se pet pjesama:

1. Pu, spas za nas!
2. Izlizani mozak
3. Ni malo nije malo
4. Imam plan
5. Želim

Ostavite komentar: