Najmlađi rokeri u Srbiji: The Churlians

the-churlans

Četvoročlani autorski sastav The Churlians (Dečurlija), sastavljen od jedanaestogodišnjih dečaka, održao je protekle nedelje promociju u beogradskom kafeu “Leila Records and books”.

Na promociji benda pod nazivom “Razmenimo energije” okupili su se mladi Beograđani, ali i poznati muzičari, menadžeri, kritičari, novinari i producenti. Dečurliju su podržali, između ostalih, braća Jelić (Yu grupa), Vicko Milatović (Riblja čorba), Dragan Jovanović Krle (Generacija 5), Nikola Čuturilo i Zvonimir Đukić Đule (Van Gogh).

U živahnoj atmosferi beogradskog kafea, dečaci su predstavili svojih pet pesama: “Nije do love”, “Teram po svom”, “Bežim odavde”, “Topla il’ hladna” i “Neću da živim u zemlji bez rokenrola”.

Inače, bend postoji od oktobra ove godine, a čine ga pevač i gitarista Nikola Džoni Ranković, bubnjar Đurađ Đuričić, gitarista Grigorije Griša Avramović i basista Pavle Petrović. Ukupan zbir godina Dečurlije je 45, što ih čini značajno mlađima od mnogih njihovih idola, a njihova misija je da se postaraju da, kao što naziv pesme glasi, ne žive u zemlji bez rokenrola. Iako nisu svi iz istog grada, oni vežbaju i stvaraju na daljinu, na relaciji Beograd – Kraljevo. Mladi frontmen benda komponovanjem se bavi još od svoje osme godine i dvostruki je pobednik takmičenja “Obračun bendova”. Takođe je bio predstavnik Srbije na manifestaciji “Radost Evrope”. Đurađ Đuričić bio je finalista takmičenja “Ja imam talenat”, a i stalni je član bubnjarske postavke Dragoljuba Đuričića i “Balkanske Lavine”. Griša Avramović i Pavle Petrović vredno rade na unapređivanju svog talenta u školi popa i roka.

Ostavite komentar: