Najavljena prva imena Explosive bine na Exitu

Destruction

EXIT festival će se ove godine održati od 6. do 9. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, pod nazivom Exit Summer Of Love. Objavljena su prva imena koja će nastupati na ovoj manifestaciji, a na osnovu njih je sasvim jasno da će Explosive Stage i ove godine da privuče brojne ljubitelje tvrdog gitarskog zvuka.

Jedan od headlinera će biti legendarni nemački thrash metal sastav Destruction, koji će nastupiti premijerno sa novim albumom u okviru istoimene turneje “Under Attack” tokom koje će obići brojne gradove u Evropi. Destruction je poslednji put u Srbiji nastupao sad već davne 2008. godine na Legacy Festivalu u Beogradu, a kako im je koncert naredne, 2009. godine otkazan, ovo je nesumnjivo prilika za sve ljubitelje benda da ih posle toliko vremena konačno vide u svojoj zemlji.

Pored njih, nastupaće i čuveni britanski hardcore pankeri Discharge, čije pesme su obrađivale i grupe kao što su Metallica, Anthrax i Sepultura. Discharge se vraćaju na ovaj stage sa novim čedom, “End Of Days”, a u toku iste večeri s njima će nastupiti njihovi meksički pandani Acidez.

Jedna od najvećih atrakcija ovogodišnjeg Explosive programa biće i death metalci The Black Dahlia Murder, koji predvode najveće metal festivale u svetu, važe za jedan od najznačajnijih bendova ovog žanra novije generacije i poseduju višemilionsku bazu fanova na društvenim mrežama.

Preostala tri izvođača koja su najavljena su američki grindcore bend u usponu Full Of Hell, britanski skejt-pankeri iz grupe Darko, kao i rumunski black metal magovi Dordeduh, bend nastao iz kultnog sastava Negura Bungeta, koji je nastupao na ovom istom stageu prošle godine.

EXIT tim iduće godine spojiće čak četiri festivala u regionu u jedinstveno EXIT Leto ljubavi 2017. Prvi u nizu je Sea Star, novi festival u Istri koji će se 26. i 27. maja održati u gradu Umagu, a već su potvrđeni The Prodigy, Dubioza kolektiv i Urban&4. Sledeći je Revolution festival u Temišvaru, 2. i 3. juna, a odmah nakon EXIT festivala, od 6. do 9. jula, sledi četvrto izdanje Sea Dance festivala od 13. do 15. jula! U akciji “1 karta = 4 festivala”, koja će zbog velikog broja molbi fanovi biti produžena još do 30. januara, svi kupci ulaznice za EXIT po ceni od 6.490 dinara, na poklon dobiće i ulaz na ostala tri festivala, uz registraciju putem sajta exitfest.org od 1. do 28. februara! Više informacija o ulaznicama na www.exitfest.org.

Ostavite komentar: