Najavljen odlazak Lindsey Buckinghama iz grupe Fleetwood Mac

Lindsey Buckingham, tekstopisac i gitarista, napustio je čuveni sastav Fleetwood Mac, potvrdio je Variety.

Buckingham je bio ključni član Fleetwood Mac-a, od 1975. do 1987. godine. Nakon desetogodišnje pauze, vratio se na scenu 1997. godine.

Fleetwood Mac je godinu dana kasnije ušao u Rock’n’roll Hall of Fame.
Vesti o njegovom odlasku, prvi je saopštio Billy Burnette 4. aprila svojim tviter nalogom: “Loše vestii, Lindsey Buckingham napušta grupu, ali ja nisam još uvek u njoj.” Poruka je izbrisana nakon nekoliko sati od objavljivanja. Burnette, koji je menjao Buckinghama od 1987. pa sve do 1995. godine, verovatno da je sada na putu za ponovni ulazak u ovaj sastav.

Kako prenose pojedini mediji, Lindsey nije napustio bend samovoljno, već kako kruže priče, “Otpuštan je”. On nije bio osnivač ovog sastava, koji je oformljen 1967. godine, već je zatražio priključenje grupi 1974. godine nekon izlaska iz Bob Welch.

Tom obnovom benda, u kojem su bili i Mick Fleetwood, John McVie, Christine McVie I Stevie Nicks, objavio je jedan od najuspješnijih albuma Rumors, 1977. godine, koji je bio prodat u više od 40 miliona primeraka i izdao klasike kao što su “Don’t Stop” i “Go Your Own Way,” “The Chain” i “You Make Loving Fun. Kao solo izvođača, Lindsey je izdao šest studijskih albuma.

Prošle godine, on i Christine McVie, su se udružili zbog kolekcije originalnih pesama, pod nazivom Lindsey Buckingham and Christine McVie.

Ostavite komentar: