Nablesnotesni obeležavaju 25 godina postojanja

Kultni knjaževački agro-punk-sex-rock bend Nablesnotesni obeležiće 25 godina rada 24. februara koncertom u klubu Rakia Pub u Knjaževcu.

Pre koncerta biće prikazan dokumentarac o karijeri benda a sam nastup će biti sniman i objavljen u vidu live izdanja. Popularni NBT dobro je poznat fanovima autentičnog punk zvuka u istočnoj i južnoj Srbiji, ali su u svojoj dugovečnoj karijeri svirali širom zemlje, pa čak i u beogradskom SKC-u.

Bend je u svojoj ranoj fazi bio poznat po tome što su umesto bubnjeva koristili burad i korita, ali i po raznovrsnim kostimima u kojima su često nastupali. Veću popularnost stekli su 2000. godine sa objavljivanjem albuma “Bruh i rebra”, a naročito zahvaljujući spotu za pesmu “Nezgodno zajeban” koji se vrteo na tada popularnom Trećem kanalu. Duhoviti tekstovi na autentičnom dijalektu ostali su zaštitni znak benda do dan-danas.

Ulazak na koncert je besplatan!

Jedan komentar o “Nablesnotesni obeležavaju 25 godina postojanja

  • Sasa Todorovic

    Prvo gostovanje NBT na TV desio se daleke 1992. godine u RTV “Krajina” Negotin.

    Domaćin im je bio Saša Todorović, novinar, koji je, zbog par sekundi “pornjave” u toku spota “izbačen” sa TV (ostao je da radi u radiju, koga je ionako više voleo)!!! :p

    Reply

Ostavite komentar: