brkovi

Muzička radionica “Converse Rubber Tracks” treći put u Beogradu

PartibrejkersPoslednja besplatna muzička radionica u sklopu projekta “Converse Rubber Tracks“, a treća koja se održava u prestonici Srbije, održaće se u subotu 28. februara u 15 sati u Mikser House-u.

Učesnici muzičke radionice  pod nazivom “Proces snimanja” su gitarista kultnog sastava Partibrejkers Nebojša Antonijević Anton i poznati muzički producent i dugogodišnji gitarista bendova (Bajaga i Instruktori, Tunel, Dr Spira i Ljudska Bića) Vlada Negovanović.

Prvu “Converse Rubber Tracks“ radionicu u Beogradu vodili su članovi sastava Atheist Rap na temu “Kako se gradi muzički identitet”, dok je Marčelo na drugoj govorio o rečima i pisanju tekstova. Na trećoj radionici, Nebojša Antonijević Anton i Vladimir Negovanović podeliće sa posetiocima sve detalje o tehnikama snimanja, sviranju u profesionalnim studijima, kako izgleda sam proces snimanja, aranžiranje pesama, odabir opreme i instrumenata.

Po okončanju beogradske muzičke radionice uslediće glavni deo “Converse Rubber Tracks” projekta, prijavljivanje bendova i glasanje. Svi zainteresovani bendovi, bez obzira na žanr, moći će da se prijave popunjavanjem online aplikacije i slanjem materijala preko portala converse.rs od 1. do 20. marta. Potom sledi period online glasanja, od 23. marta do 4. aprila. Glasanjem fanova u najuži krug ulazi 15 bendova od kojih će zatim, stručni žiri izabrati 7, koji će dobiti priliku za snimanje u u profesionalnom studiju RTV Vojvodine u Novom Sadu. Izabrani bendovi ući će u novosadski Studio M početkom maja, a imaće priliku da snimaju pod budnim okom domaćih i stranih producenata koji dolaze iz Njujorka i “Converse Rubber Tracks“ studija iz Bruklina. Izvođači će u Studiju M provesti dovoljno vremena na stvaranju materijala, a zatim i zadržati puno pravo na svoju muziku.

Ostavite komentar: