brkovi

Monolord i We Hunt Buffalo dolaze u zagrebački Attack

We hunt buffalo

We Hunt Buffalo

Kultni zagrebački underground klub Attack 12. svibnja ugostit će dva zvučna imena svjetske stonerske scene – švedski Monolord i kanadski We Hunt Buffalo, uz podršku domaćih snaga Negative Slug i Moř iz Zagreba.

Monolord

Monolord

Monolord je švedska stoner/doom teškaška trojka koja bez kalkulacija i milosti svojim brutalnim, teškim i dubokim rifovima budi slike mračnih, poluraspadnutih svjetova u kojima caruju mrak, magija i dekadencija. Unatoč relativnoj mladosti benda koji svoje rođenje slavi u 2013., Monolord su u kratko vrijeme uspjeli izbaciti dva full-lenght albuma (“Empress Rising” i “Vaenir”) i jedan EP (“Cursing the One”), koji su među poklonicima ove vrste zvučnih napada odjeknuli zaglušujućim praskom. U nepune 3 godine bend je uspio pridobiti značajan broj poklonika i simpatizera te suvereno korača kroz svemir teške muzike tražeći svoje mjesto pod crnim suncem. Trenutno ih sa sigurnošću možemo smjestiti u gornji dom svjetske stonerske scene. Kako stvari stoje, momci se tamo planiraju i zadržati.

We Hunt Buffalo prate Monolord na ovoj europskoj turneji, tako da imamo sreću ugostiti i ovu prljavu psych/fuzz/stoner mašinu iz Vancouvera koja će po prvi puta zasvirati u Hrvatskoj. Iza njih su tri albuma od kojih su dva izdali samostalno (“We Hunt Buffalo” i “Blood From A Stone”). Treći, pod nazivom ”Living Ghosts”, izdan za Fuzzorama Records, od kritike i publike prihvaćen je odlično. Njihov eklektičan muzički izričaj, fantastična ritam sekcija i ogromna energija koju generiraju sigurno će pokrenuti i one najpasivnije stonere koji koncerte provode u kutovima klubova, lagano loveći ritam odmjerenim klimanjem glava.

Moř, kao prvi predstavnik domaćih snaga, prezentirat će svoj nepredvidljivi acid /stoner rock pristup stvaranju teških zvukova. Ovaj zagrebački trojac iza sebe ima jedan, ali vrlo zanimljiv album znakovitog naziva “Goodbye Standards”. Izdali su ga sami, a prepun je tvrde žestine, začinjene inspiriranim i razigranim gitarskim solažama i neposustajućom bubnjarskom artiljerijom.

Negative Slug, beskompromisna i pomračena sludge/doom/noise mašina s Ravnica donosi zvuk uništenja, krikove iz dubina paklova i okus patnje. Kroz svoje postojanje, ovaj power trojac je izbacio 2 EP-ja (“Negative Slug” i “Anguish”) i jednu live snimku koja je nastala baš na prostoru AKC Medike u sklopu kojeg se nalazi i Attack.

Ulaznice po cijeni od 40 kn će se moći kupiti u pretprodaji od 1. travnja u Dirty Old Shopu (Tratinska 18, 10 000 Zagreb) i knjižari Rockmark (Berislavićeva 13, 10 000 Zagreb). Na dan koncerta za ulaz će trebati izdvojiti 55 kn.

Ostavite komentar: