brkovi

Metallica : Indie štreberi – 1:0

metallica

Velika prašina se digla pre ovogodišnjeg čuvenog Glastonbury festivala. Predmet polemike bio je je jedan od hedlajnera festivala, tačnije ni manje ni više nego Metallica.

Na vest da će legendarni metalci nastupiti na festivalu pokrenula je, slobodno možemo da kažemo, buru negativnih komentara od strane vrlo jake britanske indie zajednice. U njihovom glavnom glasilu, časopisu NME, mogli su se pročitati silna negodovanja na račun Hetfielda i ekipe. Komentari su bili od strane čitalaca ali i dobrog dela poznatih britanskih muzičara. Festival, inače, nije žanrovski usko usmeren pa su tako na njemu nastupali svi i svakakvi. Recimo Jay Z je nastupao 2008. kao hedlajner i to nikom nije smetalo, ali Metallica iz nekog razloga jeste. To što je James Hetfield postao narator jedne lovačke emisije samo je dodalo ulje na vatru.

Bilo kako bilo, Metallica je sinoć “razvalila” main stage festivala a svim svojim fanovima i anti-fanovima darovali su novi dizajn oficijalnih majica na kojima stoje negativni komentari koje su ljudi imali na vest o njihovom dolasku na festival. Neki čak i potpisani imenom i prezimenom (na primer Jarvis Cocker, Rob Halford i Alex Turner). Time su im jasno stavili do znanja koliko ih ne dotiču takve priče i zašto su toliko dugo istrajali na sceni.

Dodatno, bend je unajmio i reditelja Džulijana Templa da pripremi specijalan intro samo za festival, pa umesto tradicionalnog inserta iz filma “Dobar, Loš, Zao”, film predsavlja britanski lov na lisice uz još jedno iznenađenje…

Seeeearchiiing…Seek and destroy!

metallica-t-shirt

Jedan komentar o “Metallica : Indie štreberi – 1:0

  • dum

    Inače, kada je Jay Z trebalo da nastupi, Noel Gallagher ga je nešto isprozivao pa je Jay Z odsvirao Wonderwall.

    Reply

Ostavite komentar: