Merchandise gostuju u Zagrebu

Merchandise
Bend Merchandise najavljuje izlazak novog studijskog izdanja te gostovanje u zagrebačkom klubu Močvara 14. studenoga.

Ironičnog imena, bend Merchandise dolaze iz Tampe, grada u Floridi poznatom po DIY punk i hardcore sceni. Upravo s tim zvukom su i krenuli 2008. godine okupivši oko sebe publiku underground punk/hardcore scene. Međutim, ljubav prema jazz i dub glazbi je vrlo brzo preokrenula njihov punkerski hardcore zvuk u mračniji post-punk prožet elektronskom glazbom. Žanrovskim skokom Merchandise samo dokazuju otvorenost i neograničenost u poimanju glazbe i umijeće da različite poglede na svijet prenesu kroz glazbu.

Nakon albuma “After The End” iz 2014. godine, koji su snimili kao petorka, i završetka turneje kojom su ga promovirali, Merchandise se rasformirao na svoju osnovnu jezgru koju čine Carson Cox (vokal, elektronika), Dave Vassalotti (gitara, elektronika) i Pat Brady (bas). Trio je uskoro otputovao u talijanski gradić Rosà na sjeveru zemlje i započeo rad na novom albumu “A Corpse Wired For Sound”. Jedan dio albuma je snimljena u Italiji, drugi dio u Carsonovom domu u Tampi na Floridi, a završne note su napravljene u studijima u New Yorku i Berlinu.

Naslov albuma inspiriran je kratkom znanstveno-fantastičnom pričom J. G. Ballarda koja savršeno opisuje stanje svijesti benda. Vassalotti kaže da su se u vrijeme “After The End” albuma preporodili kao rock bend, da bi ubrzo nakon toga ponovno se raspali jer jednostavno kao takvi nisu mogli potrajati, sve je to bio proces njihovog sazrijevanja.

Nedavno su već objavili prvi singl “Flower Of Sex” s novog albuma, a sad s drugim “End Of The Week”, koji kao i prethodni izlazi za 4AD, najavljuju i novu turneju u kojoj će posjetiti i Zagreb.

Novi singl “End Of The Week” govori o osobnim refleksijama i fobijama koje iz toga proizlaze, a Cox je odgovoran i za video spota koji je ustvari hommage talijanskom redatelju Michelangelu Antonioniju i njegovim filmovima “Blow Up” i “Zabriskie Point”.

Informacije o cijenama i početku prodaje ulaznica bit će poznate uskoro.

Ostavite komentar: