brkovi

Mel Camino predstavlja novi album – “Avion bez uzletne piste”

melcaminoNakon službenih singlova “Homo homini lupus” i “U magli od vanilije”, velikogorički rock sastav Mel Camino predstavlja svoj treći studijski album “Avion bez uzletne piste“.

Tonski snimatelj i glazbeni producent albuma je Ivan Veljača, autor svih tekstova i velike većine glazbe je Zlatko Majsec, za dizajn je zaslužan Marko Nuić, a za fotografiju na naslovnici Ivan Laić. Cijeli album je, u velikom naletu inspiracije, autorski napravljen, snimljen i produciran u svega nekoliko mjeseci, te članovi benda vjeruju da se radi o njihovom najzrelijem i najkvalitetnijem albumu do sada. Da su u pravu i da je kvalitetu materijala prepoznala i publika, potvrđuje i činjenica da je singl “U magli od vanilije” jedno vrijeme boravio na prvom mjestu kultne emisije Cener na Zagrebačkom Radiju 101.

Evo što o albumu kaže Zlatko Majsec, vokal i gitarist Mel Camina: “Od svih je dosadašnjih albuma ovaj nekako najviše po mom “šmeku”. Svi prijatelji koji su ga čuli prvo su me pitali gdje je album sniman, jer da je produkcija dosad uvjerljivo najbolja. Za razliku od prvog albuma na kojem nismo još točno znali ni kakav zvuk želimo, ni kako da postignemo ono što znamo da želimo, drugog na kojem iz paranormalnih razloga doslovce nisam smio sudjelovati u bitnim fazama miksa, na ovom sam konačno imao puno čišću viziju o zvuku kakvog želim(o), a i neposredno sam utjecao na svaku sekundu miksanja i masteringa. Ništa nije prepušteno slučaju i čak sam i svojim pjevanjem konačno zadovoljan, a za što je ponajviše zaslužan producent koji se prilagođavao mom organskom izričaju, umjesto da mi pokuša nametnuti svoju viziju. U svakom slučaju uvjeren sam da Vam neće biti žao, ako poklonite svoje vrijeme i pažnju ovome albumu. Uskoro predstavljamo i slijedeći single/spot “Tvoja privatna utopija” koja je prva i po meni najjača pjesma na albumu. Svakako čekirajte.”

Mel CaminoPopis pjesama:

  1. Tvoja privatna utopija
  2. Zov šume
  3. U magli od vanilije
  4. Pračovjek u raketi
  5. Avion bez uzletne piste
  6. Slobodan
  7. Od čovjeka je nastao majmun
  8. Ivani
  9. Homo homini lupus
  10. El Dorado

Pjesmu po pjesmu s albuma “Avion vez uzlazne piste” možete preuzeti na službenoj stranici benda, a možete ga preslušati i u nastavku.

Ostavite komentar: