Megadeth neće biti na turneji tokom 2015. godine

 

Basista thrash metal veterana Megadeth, David Ellefson je izjavio da će bend tokom naredne godine biti fokusiran na rad na novom studijskom izdanju, bez obzira na činjenicu da su bend nedavno napustili gitarista Chris Broderick i bubnjar Shawn Drover.

Ellefson smatra da će rad na albumu iziskivati manji boravak na turneji, i smatra da je odlazak dva člana možda došao u najboljem trenutku. Premda su samo Mustaine i Ellefson ostali u Megadethu, basista smatra da to ne znači i kraj karijere. Snimanje novog materijala će biti započeto početkom naredne godine u cilju dovršavanja i objavljivanja krajem iste. Nakon toga bi trebalo da usledi nova turneja.

Ellefson je ukazao da je nemoguće očekivati da će se Megadeth ikada više “ugasiti”: “Megadeth neće nigde otići. Shvatio sam to godinama unazad. Jednostavno, sve kroz šta smo mogli da prođemo smo preživeli i, na neki način, Megadeth je nadživeo nas kao članove. Veći je od bilo koga od nas.”

Snimanje novog, petnaestog po redu albuma će početi u januaru i u planu je letnja turneja sa “velikim engleskim bendom”, kako je nedavno izjavio frontmen Dave Mustaine.

Ostavite komentar: