Max & Igor Cavalera donose “Roots” u Beograd

max-igor-cavaleraVeć uzbudljiva sezona svirki i koncerata koja je u jeku će 14. novembra biti upotpunjena još jednim, slobodno rečeno spektaklom za mnoge fanove metal muzike, koji će se na taj dan zaputiti u beogradski Dom Omladine. Razlog za to će biti koncerte legendarne braće iz brazilskog benda Sepultura, Igora i Maxa Cavalere, čiji povod je dvadesetogodišnjica izdavanja kultnog albuma benda, “Roots”.

Ovaj album (na kom su gostovale i zvezde kao što su Jonathan Davis (Korn) i Mike Patton (Faith No More) ) je bio poslednje studijsko izdanje Sepulture sa pevačem Maxom, pre nego što se on otisnuo u druge vode osnovavši svoj bend Soulfly. “Roots” ujedno predstavlja svojevrsnu revoluciju u svetu muzike koja je dobrim delom doprinela formiranju nu metala, kao i upotrebe etničkih perkusija karakterističnih za brazilski Bahia region.

Prvi veliki metal album “trećeg sveta” svojevremeno je otvorio sasvim nova poglavlja u muzici sa porukama koje se i dan danas otkrivaju, stoga je prilika da se on u celosti čuje uživo nešto što se ne bi trebalo propustiti od strane tvrdokornih poštovaoca i ljubitelja metal zvuka.

Početak ove manifestacije je najavljen za 21 čas, ograničen kontigent ulaznica po ceni od 1.800 dinara se može naći u prodaji preko Eventima, a redovna pretprodajna cena će iznositi 2.000 dinara.

Save

Jedan komentar o “Max & Igor Cavalera donose “Roots” u Beograd

Ostavite komentar: