brkovi

Marčelova “Pegla” dobila spot

marčelo

Ana Danilović sa kolegama sa FDU snimila je spot za Mačelovu pesmu “Pegla“.

“U svetlu novih događaja, u zemlji gde jedan patrijarh govori ono što je ovih dana izrečeno, nije loše ni da se malo podsetimo – uz jedno srdačno “sram te bilo” za njega, od nas. I neka se verujući ne uvrede – kao što reče pokojni Stevo Žigon: Meni je ideja o Bogu veoma bliska, ali crkva… crkva je nešto najudaljenije od Boga,” napisao je Marko Šelić na svom Fejsbuk profilu povodom objave novog spota.

Pesma “Pegla” prva je objavljena sa predstojećeg albuma “Napet šou”. Numera je rađena u saradnji sa Marčelovim prijateljima iz pozorišta DADOV i pojavljuje se u predstavi “Klasni neprijatelj“, koju je režirao Predrag Stojmenović.

Dugoočekivani album biće objavljen 1. oktobra u izdanju Lagune. “Napet šou” je knjigoalbum – knjiga sa diskom. Osim tekstova svih pesama, sadrži i fotografije rada na albumu i knjizi, kao i autorske tekstove koji šire sliku o pesmama i diskutuju teme albuma. Pored Marka Šelića, autori tekstova u knjizi su i reditelj Kokan Mladenović, pisci David Albahari, Mihajlo Pantić i Pavle Zelić, aforističar Dalibor Đorđević, rok enciklopedijsta Petar Janjatović, kolumnista Draža Petrović, mirovni radnik Milan Colić, psiholog i psihoterapeut Vladan Beara i koordinatorka organizacije ASTRA Elena Krsmanović.

Jedan komentar o “Marčelova “Pegla” dobila spot

Ostavite komentar: