brkovi

Marčelo proslavio rođendan sa Nišlijama

9648

Foto: Marija Veljković

Feedback u ovoj sezoni nastavlja sa rasprodatim koncertima i ne samo to, tradicija za Nišlije postaju dupli koncerti. Da li se oni javljaju kao posledica konačnog buđenja publike u Nišu ili pak dolaska kvalitetnijih izvođača na jug ne može se sa sigurnošću utvriditi, mada je jedno sigurno, a to je da ove dve komponente jedna bez druge ne mogu. Još jedan u niz duplih koncerata biće i Marčelovi „rođendanski“ koncerti.

Sinoć je održan prvi koncert Marka Šelića i, kako je on sam rekao, njegove porodice odnosno Filtera i Iskaza. Na malu scenu uspeli su svi da se smeste i čitav nastup su sa nje emitovali neverovatnu energiju, prepoznatljivu za ove izvođače. Cilj je bio predstaviti njihov dosadašnji rad, ali najaviti nove albume Marčela, čiji se izlasak očekuje krajem aprila, i Iskaza (objavljivanje „Tanatosa“ najavljeno je za februar). Nastup je počeo uz zvuke čuvenog „Podzemlja“, a onda su hitovi počeli da se ređaju, a svaka pesma bila je nagrađena gromoglasnim aplauzom punog Feedbacka.

9603Izvedene su i pesme „Laž“ i „Pegla“, sa Markovog predstojećeg albuma „Napet šou“, koje su, moralo se primetiti, odlično prihvaćene od strane publike. Nisu zapostavljene ni pesme poput „Mamice“, „Tri želje“, „Možda baš ti“ i neizostavne „Bol i revolt“. Nije izostao ni običaj da uz „Pozorište“ svi čučnu i pevaju, a kad dođe do dela „Ti si taj virus“ svi skoče i nastave pesmu sa mnogo više energije i, kao i uvek, publika u tim trenucima nadjačaja i same izvođače.

Iskaz je u potpunosti probudio i neverovatno razdrmao publiku svojim hitovima „Bomba“ i „Balkan mental“, a odsvirali su i novu pesmu „3 u 1“, koju su radili u saradnji sa Marčelom i Elementalom, kao i pesmu „Warfare“ u čijoj izradi je učestvovao i Hornsman Coyote, član grupe Eyesburn.

Moglo se primetiti da je publika bila sačinjena od veoma mladih ljudi, što svedeoči o tome da se Marčelo i njegovi saborci šire poput antitela imunog sistema Srbije i dokle god je njih biće mnogo ljudi koji ih podržavaju i nadaju se boljem sutra i glasno ustaju i suprotstavljaju se „virusima“. Bilo je tu vernih fanova, ali svakako i novih lica, koja su po prvi put slušala ovaj sastav. Naravno, otpevana i rođendanska pesma Marku, koji je sinoć napunio 31. godinu i 2 dana, a na kraju pesmice je publiku najpre isprskao šampanjcem, koji je podelio sa svima koji su bili na koncertu.

9595Na radost, kako ženskog tako i muškog dela publike, bile su izvedene i nešto ljubavnije pesme. Bila je izvedena pesma „Jedan“ za sva slomljena tinejdžerska srca, a uslov da ona bude odsvirana bio je da se napravi atmosfera kao da Đule iz Van Gogha peva „Neko te ima noćas“, čijim je stihovima Marko i započeo ovu pesmu. Potom su usledile pesme za ljubav u kasnijim periodima života odnsno „Bube“ i „Otkucaji“.

Koncert su završili „Suncem“, a nakon toga nastavili žurku sa fanovima. Kao i uvek, otvoreni za saradnju davali su autograme i fotkali se svima koji su izrazili želju. Iskoristićemo priliku da poželimo Marku srećan rođendan u nadi da jednog dana neće biti potrebe za njim i njegovim pesmama, jer ćemo živeti životima kojima se nema šta zameriti i u društvu bez virusa, odnosno njegovoj pobedi i dostizanju krajnjeg cilja njegovog rada.

Na kraju treba još napomenuti da, ako niste nabavili karte za večerašnji koncert, to obavezno učinite, jer ćete zažaliti ukoliko propustite neverovatno dobar provod.

marčelo

Ostavite komentar: