Magic Bush u Nišu: Gile, Magic Bush i retko izvođene pesme

Gile & Magic Bush Feedback Niš

foto: Marija Veljković

U niškom klubu Feedback muzičar Srđan Gojković-Gile i bend Magic Bush održali su koncert  “Retko svirane pesme”.

Klub za ovu priliku nije bio prepun, ali se čini da su u publici bili istinski fanovi, jer se tekst svake pesme znao od početka do kraja. Prva pesma koja je i pokrenula ljude na igru je bila “Metadonska terapija”.

Gile & Magic Bush Feedback Niš

Nastavilo se retko izvođenim pesmama koje je Gile i najavio za repertoar u intervjuu za Balkanrock. “Spavaj anđele moj”, “Pruža”, “O čemu ona sanja” su pesme nastale sa supergrupom Vlada, Gile, Piko i Švaba. Zatim pesme Električnog orgazma, ali u aranžmanu prilagođenom ovom bendu “Sve ste vi naše devojke”, “Kakav je to svet”, “Kažu mi da te vratim mami”. Našlo se mesta i za Giletov solo album: “Pobuna”, “Više nisam tvoj”, “Svet je samo barka koja plovi”. Sa posebnim oduševljenjem su dočekane pesme pravljene za filmove ‘Kako je propao rokenrol’ i ‘Crni bombarder’: “Hajde hajde devojko”, Mjau mjau“, “Hodam sad kao zombi” i “Svečane bele košulje“. Masu je dodatno podigla obrada Korni grupe “Magična ruka”. Nisu izostali i zajednički radovi sa Vladom Divljanom, tako da smo čuli i “Odnesi me”, kao i pesmu iz detinjstva večine nas “Spavajmo sanjajmo”.

Gile & Magic Bush Feedback Niš

Skoro dvočasovno uživanje se završilo pesmama “Lutka koja kaže ne” “Ne postojim”. Čini se da je i Giletu i publici u Nišu prijalo ovo osveženje već poznatim pesmama koje nismo nikada, ili retko imali priliku da čujemo. Jer, kako je i sam Gile rekao: “Pesme su nastajale u rasponu od gotovo 30 godina, ali oni imaju neku zajedničku nit koja ih spaja, pa se čini kao da je to jedan album, od jednog benda.”

Gile & Magic Bush Feedback Niš

Ostavite komentar: