Londonsko iskustvo i šunjanje kroz britansku muzičku industriju i Trese.Lupa.Udara u okviru M Lab klinike

Trese lupa udara 02

U četvrtak 19. marta, u Studiju M, novosadska publika imaće jedinstvenu priliku da prisustvuje Master class-u KOYA: Londonsko iskustvo i šunjanje kroz britansku muzičku industriju, a nakon toga i koncertu benda TRESE.LUPA.UDARA, u okviru M Lab Klinike.

M Lab klinka je projekat čiji je autor i domaćin Vasil Hadžimanov, a koja je svoj prvenac imala u oktobru prošle godine kada je istaknuti saksofonista i kompozitor Davi Binney održao prvi master class a kasnije i koncert sa Vasil Hadžimanov bendom.

Ove godine, njen gost će biti Koja (Dušan Kojić), muzičar koji je originalnošću i svojim autentičnim pristupom obeležio srpsku rokenrol scenu, stvarajući u bendovima  Šarlo Akrobata i Disciplina Kičme.

Na Master class-u sa početkom u 17 časova, on će pričati o razlozima odlaska iz zemlje, iskustvima sa engleskim muzičkim establišmentom i andergaundom, ali i paralelama između domaće i britanske muzičke industrije. Nakon toga sa početkom u 21 čas u M Lab klinici najavlje je ekskluzivni nastup mini-supergrupe Trese.Lupa.Udara.

Reč je o ad-hoc postavi, koju čine Koja (Disciplin A Kitschme, ovog puta solo gitara + vokal), Švaba (Električni Orgazam/The Restless, bas + vokal), Vul (Disciplin A Kitschme/ Popečitelji, bubnjevi), uz prateće vokale koje obezbeđuju Manja (Disciplin A Kitschme) i Đurđica (The Restless).

Njihov repertoar ukrašen je rock standardima i glam rock himnama, a pre svega je baziran na Kojinoj muzici iz filma “Kako je propao rokenrol”, koji je po mišljenju mnogih kulminacija svih stremljenja osamdesetih u Jugoslaviji, odnosno uspešna završnica jednog izuzetno kreativnog umetničkog perioda jugoslovenske kulture, koju je, kao i sve ostalo, razvalio bratoubilački rat. Koja je u filmu ovekovečio i oživeo prvog, možda i jedinog rokenrol superjunaka poznatog kao Zeleni Zub.

Ulaz na Master Class KOYA: Londonsko iskustvo i šunjanje kroz britansku muzičku industriju koji počinje u 17 časova je besplatan.

Ulaznice za koncert TRESE.LUPA.UDARA. koji je zakazan za 21 čas se mogu kupiti u Gigstix prodajnim mestima po ceni od 500 dinara. Ulaznice će biti dostupne i na ulazu Studija M 19. marta po istoj ceni.

Ostavite komentar: