brkovi

Limp Bizkit, Avicii i The Gaslight Anthem na Sziget festivalu

avicii

Avicii

Objavljivanje novih izvođača nikada ne prestaje kada je u pitanju „Ostrvo slobode“. Ovoga puta Sziget predstavlja bendove koji se pridružuju ovogodišnjem sastavu: Avicii, Limp Bizkit, Holywood Undead, The Gaslight Anthem i mnogi drugi.

Najveće bine na Szigetu ugostiće raznolike izvođače iz svih žanrova muzike, poput Robija Vilijamsa, Florence + The Machine, Alt-J, Martina Gariksa, Foals, Interpol i mnoge druge. Kompletan program je na raspolaganju na zvaničnom sajtu festuvala.

Limp Bizkit

Limp Bizkit

Avicii, Švedski DJ koji je poslednjih godina uzburkao elektronsku muzičku scenu stiže ove godine na Sziget. Bio je rangiran na trećem mestu liste „Top 100 DJs“ u 2012. i 2013. godini, a dva puta je nominovan i za „Gremi“. Posetioci festivala će naravno imati prilike da čuju neke od poznatih hitova poput „Wake me up“, „You make me“, „X you“, „Hey brother“ i „Addicted to you“.

Sziget takođe želi da poželi dobrodošlicu originalnom sastavu Limp Bizkita, koji je ponovo zajedno posle osam godina pauze. Oni su najavili turneju počev od proleća i moguće čak i novi album, koji bi bio prvi album originalnog sastava benda još od 2000. godine. Prva tri albuma prodali su u preko 20 miliona kopija samo u Americi i još u 13 miliona kopija širom sveta.

Iz Nemačke nam stiže CRO, maskirani heroj 2.0, nemački najuspešniji reper. On je pomerio granice nemačkog hip-hopa, i to potpuno sam, bez pomoći velike diskografske kuće. Njegov prvi album „Raop“ bio je revolucionaran. U njegovom zvuku možete čuti mešavinu indie muzike i klasičnog repa, i još mnogo drugih kreativnih i novih stvari.

the gaslight anthem

The gaslight anthem

SOJA spaja reggae, go-go, hardcore, latinsku muziku, rock i hip-hop. Bend je stvoren od strane grupe prijatelja koji su tada bili u školi i od tada su pridobili ogroman broj obožavaoca u čitavom svetu. Nakon objavljivanja albuma u 2012. godini pod nazivom „Strenght to survive“, počeli su da rade na petom po redu albumu koji će se zvati „Amid the noise and haste“.

Hollywood Undead su stvoreni u podzemlju. Iako su se probili na mejnstrim scenu sjajnim albumom „Swan songs“ 2008. godine i albumom „American tragedy“ 2010. godine nikada nisu zaboravili odakle dolaze. Njihov treći album „Notes from the underground“ dolazi direktno iz najtamnijeg srca njihovog grada.

Američki punk-rock bend The Gaslight Anthem će takođe nastupati na „Ostrvu slobode“. Njihov peti studio album „Get hurt“ objavljen je 2014. godine. Otkako su formiani 2007. godine uspeli su da spoje nekoliko različitih aspekata univerzalnog jezika rock muzike.

DJ Marky uspeva da oduševljava fanove konstantnim posvećivanjem i sjajnom tehnikom koja mu omogućava da stvara najrazličitije pesme, dok energični nastupi multitalentovanog izvođača Stamina MC takođe obećavaju da će njih dvojica zajedničkim snagama podići publiku Szigeta na noge.

Još drugih imena i programa očekujte narednih nedelja. Karte i informacije na: www.szigetfestival.com

Ostavite komentar: