brkovi

Letu štuke, Miki Solus i Artan Lili na sajmu knjiga u Puli

Artan LiliMuzička, književna, izdavačka, filmska, dizajnerska i stripovska scena Beograda biće predstavljena u Puli na 21. Sa(n)jam knjige u Istri, koji će se održati od 3. do 13. decembra sa aktuelnom temom “Otok-geto-azil”.

Na ovogodišnjem festivalu Art&Music, koji će održati 4. decembra u sklopu Sajma (u hotelu Pula, od 21h), prvi put u zimskom terminu, uz sarajevski bend Letu štuke, zagrebački Miki Solus i prečanski (otok Ugljan) Lice mista, sviraće i popularni beogradski noise-pop sastav Artan Lili.

Velika novost pulskog Sajma jeste saradnja s kultnim Art&Music festivalom koji od svog osnivanja, 1993. godine, uspešno sublimira strip i muziku. Art&Music festival ima izuzetno važno mesto na regionalnoj muzičkoj sceni i u afirmisanju novih autorskih bendova. Tako je 2007. godine titula pobednika pripala odličnom beogradskom bendu Repetitor, a te su godine nastupali i beogradski Tussilago i Sajsi. Goribor je još jedan srpski bend koji je ostavio sjajan utisak na pulsku publiku 2006. godine, tada još i nepoznat srpskoj muzičkoj sceni. Žiri festivala dodelio mu je specijalnu nagradu za originalan pristup rock muzici.

Ostavite komentar: