Let 3, Atheist Rap i Dragoljub Đuričić otvaraju Festival uličnih svirača

Let 3Ovogodišnji, 15-ti po redu Festival uličnih svirača, u organiziji Umetničke asocijacije Inbox, biće održan od 3. do 5. septembra, kada će kao i svake godine duhom ulične umetnosti i kulturom svojih sredina umetnici iz zemlje, regiona i sveta probuditi novu, svežu energiju Novog Sada. 

Festivalsku povorku koja će krenuti sa Varadinskog mosta u 20.30 časova, predvodiće italijanski duvačko–bubnjarski sastav BadaBimBum bend, koga će pratiti Dragoljub Đuričić sa svojim mladim bubnjarima i novosadski Haos žongleri.

Preko Bulevara Mihajla Pupina i kasnije kroz Ulicu Modene povorka če stići do Trga slobode u  21:30 časova, gde će na dve bine nastupiti riječka grupa Let 3 i novosadski bend Atheist Rap. Najavljen je “sound clash koncert”, tj. svojevrsno nadmetanje bendova, tokom kojeg će Let 3 svirati pesme Atheista i obrnuto.

Osim njih na Festivalu će nastupiti i američki sving bend Phat Cat Swinger, Belgrade Dixiland Orchestra, retro pop grupa VIS Limunada i drugi ulični umetnici.

Svoju binu na Festivalu imaće i novosadski omladinski Oradio a na njoj će se publici predstaviti mladi neafimirsani bendovi, koji su tokom godine nastupali u živoj radijskoj emisiji “UživOradio”.

Prema rečima direktora Festivala Borislava Beljanskog, na Festivalu će učestvovati žongleri, bubnjari, glumci, komičari, plesači kao i još 14 bendova, pojedinaca i umetničkih trupa, koje su u festivalski program uvrštene zahvaljujući konkursu.

“Program je izuzetno bogat, a Novosađane i sve posetioce iz celog regiona pozivamo da nam se pridruže i da se uključe u ovu manifestaciju tako što će poneti neki svoj instrument ili nam pokazati neki svoj drugi talenat”, rekao je Beljanski.

Promocija Festivala održala se sinoć na krovu Tanurdžićeve palate, a uprkos kiši prisustvovali su joj mnogobrojni sugrađani. Kao gost iznenađenja grupa Zbogom Brus Li održala je mini koncert.

Ostavite komentar: