brkovi

LCD Soundsystem najavili povratak na scenu i novi album

LCD SoundsystemLCD Soundystem, njujorški sastav, nesumnjivo se vraćaju na scenu, ako je sudeći prema rečima frontmena Jamesa Murphyja, koji je najavio, ne samo povratničku turneju, već i objavljivanje novog albuma u toku ove godine.

Nedavno je bend potvrđen kao jedan od headlinera Coachella festivala u Kaliforniji, a Murphy je potom dodao da nije u pitanju samo jedan koncert, već grupa planira da nastupa i dalje, kao i da je rad na novoj ploči uveliko u toku.

LCD Soundystem su objavili tri veoma uspešna albuma između 2005. i 2010. godine, a nakon koncerta u Madison Square Gardenu 2011. članovi benda su se razišli.

Murphy je, potom, u intervjuima naglašavao kako je želeo da se fokusira na ostale projekte, pa je tako proteklih godina učestvovao u kreiranju albuma “Reflektor” benda Arcade Fire, stvarao muziku za filmove koje je režirao Noah Baumbach, a stigao je i da otvori svoj vlastiti vinski bar.

LCD Soundsystem nagovestio je svoj povratak kada je 24. decembra prošle godine predstavio pesmu “Christmas Will Break Your Heart”, a koju možete poslušati u nastavku:

Ostavite komentar: