brkovi

Lajko Feliks – dobitnik nagrade Tradicija avangarde za 2015. godinu

lajko-felix

U velikoj sali Narodnog pozorišta “Toša Jovanović” u Zrenjaninu, 22. aprila, muzičaru i kompozitoru Lajku Feliksu biće uručena nagrada Tradicija avangarde za 2015. godinu.

Odluku o tome doneo je Upravni odbor Fonda “Vujica Rešin Tucić i Vojislav Despotov” (u sastavu: Svetislav Basara, književnik, Gojko Božović, književnik, Branislav Grubački, kulturni aktivista i producent, Vladimir Kopicl, književnik i Vladimir Vasiljev, predstavnik Gradske narodne biblioteke “Žarko Zrenjanin“, predsednik), a nagradu će dodeliti prošlogodišnji dobitnik nagrade, filmski reditelj i vizuelni umetnik iz Beograda Slobodan Šijan. Tim povodom biće održan mini koncert lauerata.

Pored plakete, Lajko Feliks će dobiti i novčani deo nagrade u iznosu od 200.000 dinara. Prvi dobitnik ove nagrade je pozorišni reditelj iz Subotice Andraš Urban.

Fond “Vujica Rešin Tucić i Vojislav Despotov“ osnovan je radi promovisanja, zaštite i unapređenja kulture uopšte, a sa ciljem da posebno radi na prikupljanju književne ostavštine, proučavanju, objavljivanju i popularisanju dela i čuvanju imena dva naša znamenita neovangardna književnika i multimedijalna stvaraoca rođena u Zrenjaninu i njegovoj okolini, čija imena Fond nosi u svom nazivu. Osnovan je na inicijativu pokreta Novi optimizam i njegovog lidera Branislava Grubačkog Gute, uz podršku Vladimira Vasiljeva iz Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“, u kojoj mu je i sedište.

Ostavite komentar: