Kultur Shock podržali proteste protiv nasilja u Nišu

kultur_shockSvetski poznati multikulturni sastav Kultur Shock preko svoje fejsbuk stranice pružio je podršku protestima protiv nasilja koji su jutros organizovali Nišlije potreseni ubistvom sugrađanina Vuka Stoiljkovića.

“Gubitak Vuka Stoiljkovića je gubitak i za nas iz Kultur Shocka. Uživali smo u njegovom gostoprimstvu i prijateljstvu, kao i njegove porodice, na našim proputovanjima kroz Niš”, napisali su iz benda. “Nadamo se da će građani Niša i cele Srbije istrajati u svojoj borbi protiv bezakonja, policijske i pravosudne korupcije, i u potrazi za istinom i pravdom”.

Podsetimo se, Vuk (22) je bio student medicine koji je u ponedeljak izboden nožem četiri puta u vrat, stomak i grudi, kao se navodi zbog “poprekog pogleda”. Policija je privela dvadesetogodišnjeg Dimitrija S. zbog sumnje sumnje da je počinio ubistvo.

Sinoć je u Parku Svetog Save, gde se odigrao zločin, organizovano bdenje a jutros u Nišu i širom Srbije organizovani su mirni protesti na gradskim trgovima. U Nišu je protestu prisustvovali više hiljade građana.

 

Ostavite komentar: