Kratki rezovi (jun 2014)

kratki rezoviJunski Rezovi rezervirani su za lagane note, kako i priliči kada je u pitanju ovo razdoblje priprema za ‘ludo i nezaboravno’ ljeto. Osim za sunčanje, brčkanje i hladno pivo, treba biti spreman i za ljetne avanture i poneko slomljeno srce. A u svemu tome mogu vam pomoći Auguste, Bang Bang, Kora, Kristali, Navarro i Otrovna Kristina. Prepustite i uživajte jer „ljeto nam se vratilo“!

Auguste – Ona

Možda Auguste na prvu podsjeti na Meritas (em su ženski duo, em stvaraju sličnu glazbu), Ivana i Gordana daju osobni pečat pjesmi „Ona“ i priči o raspadu jedne veze. Sjetna, a opet optimistična, zaogrnuta zvukom gitare i on i ona tamo negdje u istome gradu… Možda neće postati ljetni hit, ali naći će mjesto u mnogim slomljenim srcima.

Bang Bang – Nešto me pogodilo

Hajdemo još malo o ljubavi i raskidima. U „Nešto me pogodilo“ pratimo put od zaljubljivanja i prvog poljupca pa sve do trenutka kad ‘to više nije to’. Upakirano u tri i pol minute – kratko baš kao i ljetne vezice. Još kad se na to doda retro zvuk Bang Banga, uz ovu pjesmu lakše se preboli, kako god da je završilo.

Kora – Japi

Da je kojim slučajem njemački pisac von Eichendorff rođen nekih dvjesto godina kasnije, možda bi umjesto „Iz života jednog dangube“ mogao napisati „Iz života jednog japija“. Umjesto njega posao je obavila grupa Kora te od 6 ujutro do 5 popodne opisala život mladog biznismena. Pa tko uz sve te ‘kafe, pauze i sekretarice’ ne bi htio biti japi?

Kristali – Divan dan

Nema se tu šta previše filozofirati – lepršava pjesmica za ljetnu razbibrigu. Umjesto dosadne vožnje u klimatiziranom automobilu, sjedite na bicikl, slušalice u uši, „Divan dan“ na repeat i uživajte u ‘vrućini gradskog asfalta’ ili, još bolje, u prirodi.

Navarro – Predivan dan

Navarro je dobro tempirao datum izlaska ovog singla. Taman je „Predivan dan“ svima ušao u uho do početka ljeta i stihovi „Strpljeni i spašeni dočekali smo ljeto/Stiglo nam je vrijeme i za grešno i za sveto“ vjerojatno neće tako skoro sići s usana.

Otrovna Kristina – Poljubi me u treće oko

Nije poznato jesu li i Otrovnu Kristinu, kao svojevremeno Jefferson Airplane, inspirirali Carroll i njegova Alice, no uzet ću stihove „Dok nas zemlja ne proguta/Padat ćemo slobodno“ i spominjanje zrcala zdravo za gotovo, i reći da je ovo domaći „White Rabbit“. Retro zvuk ili, kako Niko Potočnjak kaže, ‘sevdah rock’, ne može odmoću u postavljanju takve dijagnoze. Bilo kako bilo, zvuči moćno.

Dajte im priliku i poslušajte:

Samo za obožavatelje:

Ostavite komentar: