Kranjski reggae sastav Raggalution predstavlja svoj prvi videospot


Kranjski reggae sastav Raggalution predstavio je svoj prvi videospot za pjesmu “Eyes Of A Warrior” s nadolazećeg drugog albuma pod nazivom “Gatekeeper“, koji bi trebao biti objavljen tijkom iduće godine.

Grupa Raggalution je rezultat suradnje sedam prijatelja, koje povezuje jedna osnovna ideja – sviranje reggae glazbe. Ekipa se počela okupljati 2011. godine i od već od prvog dana počela stvarati autorsku glazbu. U svibnju 2012. slijedi tako i premijerni koncert na događaju Teden Mladih u Kranju, gdje je bend odmah stekao simpatije publike. Pozitivne reakcije publike su im dale dodatni poticaj i motivaciju za daljnji rad. Do sada imaju iza sebe već dosta veliki broj koncerata, gdje su pozornicu dijelili s nekim etabliranim imenima slovenske i svjetske glazbene scene.

Pored uspješnih gostovanja u mnogim europskim gradovima za sada imaju iza sebe već dvije truneje po Balkanu, u sklopu kojih su već posjetili Hrvatsku, Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, Makedoniju, Kosovo, Grčku i Bugarsku, a nastupili su i na nekim većim festivalima, kao što su Sziget, Seasplash, Overjam, Skaville, Cultural Reggae Vibez i drugi.

Raggalution su krajem 2013. godine objavili svoj debitantski album “Mask Of Liberty“, na kojem se našlo deset autorskih stvari, koje uglavnom predstavljaju kritiku današnjeg društva i ukazuju na neke drugačije, bolje alternative. Raggalution su Mak Sever – bas, Luka Bedene – vokal, Pavel Čebašek – bubanj, Leon Slabe – truba, vokal, Jure Grahek – klavijature, Žiga Fazarinc – gitara i Jernej Jenko – perkusije.

Ostavite komentar: