Kontras objavili novi album “Smrt svetu”

Pank rock sastav Kontras objavio je novi album “Smrt svetu” u izdanju Mascom Records-a. Beogradska promocija albuma je zakazana za 24. jun, kada će Kontras nastupiti na Singidunum festu na Kalemegdanu.
Dobro je poznato da muzičari u svom radu imaju prostora za kritiku savremenog društva i kontekstualizaciju aktuelnih društvenih problema. Bend Kontras upravo čine takvi mladi i talentovani ljudi, koji svojom muzikom žele da pošalju jasnu poruku, ali na šaljiv i originalan način.

Cilj naših pesama je da se ljudi malo trgnu i pogledaju oko sebe. Pre svega, poruke su upućene mladima, koji jedino i imaju snage da nešto promene. A promene su nam neophodne. Ne smemo da zaboravimo sve što nam se desilo, ne smemo da ne vidimo nepravedan sistem koji nas guši, ne smemo da se “pecamo” na razne “mamce” koje nam bacaju oni koji ne žele da se osvestimo. Drugarstvo, čast, data reč postale su apstrakcija, nisu deo našeg svakodnevnog života. Kada povratimo vrline, i kada budemo počeli da se borimo sa našim manama, vrlo brzo će se sve dovesti u red. Mi makar u to verujemo, izjavili su članovi benda povodom izlaska novog albuma.

Bend Kontras je nastao krajem 2012. godine i čine ga Milan Stevanović, Aleksandar Mitić, Petar Milošević, Edin Radončić, Lazar Nikolić i Ilija Stanković. Njihova muzika predstavlja kombinaciju ska i pank zvuka, a tekstovi pesama opisuju viđenje svakodnevice običnog čoveka.

Ostavite komentar: