brkovi

King Khan And The Shrines u Beogradu

King-KhanU Beogradu će 4. avgusta, sa početkom od 21h, u prostoru KC Grada, nastupiti King Khan & The Shrines.

King Khan & The Shrines je berlinski bend nastao nakon raspada kanadskih The Spaceshits, kada je King Kan, tada poznatiji kao Bleksnejk, nakon turneje ostao u Evropi. U međuvremenu je sa Markom Sultanom, sa kojim je svirao u The Spaceshits oformio i King Khan & BBQ Show, čiji zvuk je čudna mešavina doo-wopa i panka. Od nastanka King Khan & The Shrines, Bleksnejk paralelno nastupa u oba benda.

Kada se razmatra kakvu muziku sviraju King Kan i njegova ekipa, koriste se mnogi epiteti, žanrovi i podžanrovi, a ponajbolje joj pristaje naziv garažni soul. U njoj se na neuobičajen način, kako u muzičkom, tako i u performativnom smislu dobija pankoidna mešavina Džemsa Brauna i Skrimin Džej Hokinsa. Porede ih sa The Dirtbombs, sa kojima su snimili zajednički album Billiards At Nine Thirty. Soul uz svu svjou vrcavost biva pojačan sirovom pankerskom energijom. Muzičari deluju kao pripadnici nekog afričkog plemena, ili pak vudu sekte. Oko vratova nose ogrlice od životinjskih kostiju, King Kan neretko na glavi ima krunu od perja, a na leđima plašt. Nastupi su im potpuno nepredvidivi i provokativni, deluju kao neki plemenski ritual u kome se Bleksnejk ne libi ničega, pa čak ni pokazivanja zadnjice.

Publika u Srbiji 4. avgusta može očekivati žestoku svirku, nabijenu enerijom. U kakve predele će je odvesti garažni soul ritual, ostaje da se vidi.

Cene ulaznica će biti objavljene naknadno.

Ostavite komentar: