Ki i Opposite Way najbolji mladi bendovi 51. Zaječarske Gitarijade

Ki, foto: NASK 041

Mladi bendovi Ki iz Kumanova i Opposite Way iz Niša poneli su titulu najboljih bendova 51. Zaječarske Gitarijade

Po oceni žirija 51. Gitarijade, od osam finalista, najbolji je bio bend iz Kumanova, Ki, dok je Titulu najboljeg benda po oceni publike dobio je mladi bend iz Niša, Opposite Way. Sastav Ki bio je pobednik Mini gitarijade u Vranju, dok se Opposite Way za učešće na ovogodišnjoj Gitarijadi plasirao kao pobednik osmog Medijana Balkanrock festivala u Nišu.

Pobednik 51. Gitarijade kao nagradu dobiće kompletnu produkciju albuma. Ove godine žiri Gitarijade je radio u sastavu: Jadranka Janković, PR i rok novinar, Peđa Cvetković, udruženje rok muzičara Srbije, Stanoje Jovanović, direktor muzičke škole „Stevan Mokranjac“ u Zaječaru, Saša Jović, predstavnik organizatora Gitarijade i Zoran Stamenković direktor Centra za kulturu i turizam Grada Zaječara.

Ki  je electro art, bend iz makedonskog grada Kumanova, nastao početkom 2015. godine, nakon fisije benda Epten koji iza sebe ima jedan objavljeni album, nekoliko video zapisa i veliki broj nastupa. Postavu čine: Andrej Dimkovski (bas gitara), Miloš Kraljevski (bubanj), Aleksandar Kraljevski (vokal/gitara), Stefan Ilievski (keybords&synth) i Marko Nikolovski (dj, elctronica, samples). Nesvakidašnji zvuk, eksperimentiranje i igranje sa muzičkim stilovima i podžanrovima, propraćen autentičnim tekstovima, je glavna karakteristika ovog novog benda koji ima šire ciljeve.

Bend Opposite Way nastao je januara 2015. godine u Nišu. Ono što ih je povezalo je zajednička ljubav prema muzici i cilj da ostave trag onde gde najviše vole da kroče. Počeli su od obrada classic rocka, hard rocka, alternative rocka, njihovih omiljenih muzičara a u skorije vreme ubacili su blues i jazz improvizacije. Opposite Way čine: Dušan Kostić (vokal), Aleksa Petković (solo gitara), Aleksa Paskas (ritam gitara), Uroš Blagojević (bas gitara) i Marko Stojković (bubanj).

Ostavite komentar: