brkovi

Kepa & Free Spirits za vikend u Kragujevcu

Bubnjar legendarnog kragujevačkog SmakaSlobodan Kepa Stojanović, sa svojom novom oformljenom grupom, Kepa & Free Spirits, održaće svoj prvi solistički koncert ovog petka, 23. decembra, u Knjaževsko-srpskom teatru u Kragujevcu.

Celokupna priča je započela kada se Mihael Fafa Stojanović, jedan od najcenjenijih gitarista mlađe generacije u Kragujevcu, pridružio Kepi tokom njegovog oporavka od povrede koja je mogla biti kobna. Njih dvojica su neobavezno započeli zajedničke sessione, a to se ubrzo potom pretvorilo i u nešto više. Sa pridruživanjem virtuoza na bassu, Jovana „Zmaja“ Jovanovića, kao i profesorke moćnog glasa u ulozi pevačice, Ane Popović, bend je oformljen.

Radi se o kvartetu koji je za jako kratko vreme uspeo da privuče veliku pažnju i da samo od januara, kad su održali svoj prvi koncert, potom održi preko 70 svirki gostujući u više od 15 gradova u zemlji. Bend je nastupao, između ostalih, i na Arsenal Festivalu u Kragujevcu, Beer Gardenu u Beogradu, kao i na „Danu bubnjara“ u Ateljeu 212 i koncertu „Iza horizonta – u spomen Lazi Ristovskom“ u Sava Centru.

Nastup koji će se održati u petak će biti, kako sami kažu, krunišući momenat prvog od mnogih poglavlja u istoriji ovog pokreta, usmeren ka očuvanju muzičke baštine grupe Smak (iako je bend orijentisan ka autorskom radu), kao kulturno i istorijski značajnog simbola jednog prošlog vremena, ideologije i ljudi koji su ga zajednički gradili. Publika će imati prilike da čuje stare pesme u novom ruhu, a to će predstaviti svojevrsno zaveštanje Slobodana Stojanovića i njegovih najbližih saradnika generacijama koje dolaze.

Početak ovog dešavanja je zakazan za 21 čas, a karte po ceni od 500 dinara se mogu uzeti u Domu Omladine Kragujevca.

Ostavite komentar: