brkovi

Kako je Sub Pop odbio Billa Gatesa

nirvanaDana Giacchetto, nekadašnji funkcioner u izdavačkoj kući Sub Pop iz Sijetla, nedavno je otkrio da je 1994. godine Microsoft pokušao da kupi tu kuću.U njegovoj izjavi za Hollywood Reporter on navodi da je do ponude Microsofta došlo u jeku grunge zvuka i da je ta kompanija htela da se nametne ljudima kao neko ko je “u trendu”. Dodaje da je Bill Gates sebe u tom trenutku smatrao “budućnošću zabave”, a da je u suštini bio “tupav lik koji i dan danas nije uspeo da postane bitan faktor u muzičkoj industriji”.

Ponuda Microsofta iznosila je, prema rečima Giacchettoa, tričavih 4 miliona dolara. Drugi ponuđači bili su Universal, Geffen Records, Sony Music i Warner Brothers. Iako je najbolju ponudu dao Universal, izdavačka kuća je iz kreativnih razloga na kraju ipak pripala Warner Musicu.

Sub Pop osnovan je 1986. godine i stekao je ime time što je lansirao kultne bendove poput Nirvane i Mudhoney krajem osamdesetih iako su sve vreme nastavili da nižu uspehe u alternativnoj muzici. The Shins i Postal Service su neka od imena koja to i dokazuju.

 

Ostavite komentar: