brkovi

Josipa Lisac je “Tu” (audio)

Josipa LisacNovi singl Josipe Lisac zove se “Tu”. Pjesma autora glazbe i teksta Srđana Sekulovića Skansija i koautora teksta Aleksandra Antića očekivano je naišla na veliku zainteresiranost radio postaja i medija jer diva poput Josipe Lisac uvijek iznova osvaja svojom glazbom.

Publika ju je upoznala prije nešto više od 40 godina, a njen prvi album “Dnevnik jedne ljubavi” autora Karla Metikoša i Ivice Krajača, objavljen 1972. godine, prvi je konceptualni i antologijski album koji se jednakim žarom sluša i danas. Iako se najviše zadržala u pop i rock izričaju, Josipa Lisac se jednako dobro snašla i u ostalim žanrovima, od rock opere “Gubec beg“, izvorne narodne glazbe, koketirajući s jazzom ali i rap glazbom.

“Osjećam se sretnom i ispunjenom, što je rođena jedna nova pjesma, za početak, odlična pjesma, pod imenom ‘TU’….Zahvalna sam producentu Skansiju, autoru glazbe, aranžmana i koautoru stihova zajedno s Aleksandrom Antićem. Predanost, iskrenost, volja, zanos i strast, pod aurom ljubavi, bile su vodilje na ovom kreativnom putu. Ako netko prepozna poruku i ljepotu same pjesme, bit ću zahvalna”, rekla je Josipa.

S poznatim producentom Skansijem Josipa je već surađivala, a ideja da se u autorski dio uključi i Aleksandar Antić rođena je ovogodišnjoj svečanoj dodjeli Porina gdje joj je upravo on uručio Porin za antologijsko ostvarenje hrvatske glazbe “Dnevnik jedne ljubavi”.

Ovo je ujedno i najava njenog novog studijskog albuma, a posljednji “Živim po svome” objavila je 2009. godine.

Ostavite komentar: