Još 20 demo bendova se takmiči na jubilarnom Demofestu

Poznata su imena još 20 demo sastava, koji će imati priliku da se takmiče za nagrade desetog Demofesta, koji će biti održan od 20. do 22. jula na tvrđavi Kastel u Banjaluci.

U skladu sa novim konceptom banjalučkog festivala, prethodno odabranih 30 bendova će svirati na glavnoj, “Basstion” bini Demofesta, dok će se druga grupa od 20 bendova takmičiti na “Beton” bini.

Novi koncept takođe podrazumeva i to da ovih 20 demo bendova ekskluzivno bira osoba nezavisna od žirija koji je birao prvu grupu takmičara, a koja će se menjati svake naredne godine. Ovoga puta u toj ulozi našao se Nikola Kolja Pejaković, poznati banjalučki muzičar, glumac i reditelj.

Imena takmičarskih demo bendova koji će svirati na “Beton” bini su:

 1. Barrel Row (Ohrid, Makedonija)
 2. Brat (Užice, Srbija)
 3. Cava (Grosuplje, Slovenija)
 4. Drum (Požega, Srbija)
 5. Freedom (Podgorica, Crna Gora)
 6. Good Vibrations (Ljubljana, Slovenija)
 7. Infuzija (Bratunac, BiH)
 8. King Ubu (Zagreb, Hrvatska)
 9. KOB (Kostajnica, BiH)
 10. Kraya (Zagreb, Hrvatska)
 11. Mamurlook (Varaždin, Beograd / Srbija, Hrvatska)
 12. Polarity Of Life (Zagreb, Hrvatska)
 13. Prelude (Žiri, Slovenija)
 14. Silazna putanja (Herceg Novi, Crna Gora)
 15. Slonz (Šabac, Srbija)
 16. Šajzerbiterlemon (Beograd, Srbija)
 17. UV (Novi Sad, Srbija)
 18. White Rabbit Band (Beograd, Srbija)
 19. Zašto Kafka? (Pančevo, Srbija)
 20. Zerostring (Niš, Srbija)

Najbolji sastavi iz obe grupe takmičara (sa “Basstion” i “Beton” bine), zasviraće u velikom finalu, koje će biti upriličeno treće, završne večeri Demofesta na “Basstion” bini. Sa “Beton” bine će biti odabrana dva najbolja demo benda, tj. jedan bend po večeri.

Najbolji demo bend ovogodišnjeg Demofesta biće nagrađen profesionalnim snimanjem i produkcijom albuma u iznosu od 3.500 evra, vicešampion će osvojiti binsku opremu u vrednosti 2.000 evra, dok će trećeplasirani sastav za binsku opremu dobiti 1.000 evra. I ove godine Demofest uručuje nagradu “Plavi bas”, koji će dobiti najbolji basista Demofesta, a održavanje festivala podržala je Banjalučka pivara kao glavni pokrovitelj, prijatelj festivala je kompanija m:tel, dok je zvanični telefon festivala Huawei P10.

Ostavite komentar: