brkovi

John Frusciante svira na albumu benda Duran Duran

duran-duran1Bivši gitarista Red Hot Chili Peppersa, Džon Frušante sviraće gitaru na novom studijskom albumu Duran Duran, ali nije još i zvanično član benda.

john_fruscianteGlasine su se pojavile juče, pa je bend bio prinuđen da izda saopštenje: “Da istina je, izuzetno talentovani Džon Frušante je zaista radio neke poslove iz svoje kućne baze u Kaliforniji na našem novom albumu. Pesme idu napred-nazad preko interneta i oduševljeni smo rezultatima”. U nastavku su dodali da ne postoje trenutni planovi da im se on pridruži na turneji, ali da “njegove gitare zvuče neverovatno na trakama”.

Frušante je u zadnje vreme zauzet promocijom solo albuma “Enclosure“, radom u supergrupi Kimono Kult, a opet je našao vremena i da radi na disku čuvenog benda Duran Duran.

Rad na albumu počeo je u martu prošle godine. Navodno će na albumu još gostovati ženski vokali iz kamernog hora “Voce” i Londonskom ogmladinskog kamernog hota. Takođe, ponovo rade sa producentom Markom Ronsonom koji je radio sa njima na prethodniku “All You Need Is Now” iz 2010. godine. Album se može pojaviti u prodaji već u septembru.

 

Ostavite komentar: