brkovi

Jimi Triple-B’s 666 Blues Band izbacio novi album

Jimi3Bs 666 Blues Band 1Novi album beogradskog blues country sastava Jimi Triple-B’s 666 Blues Band pod nazivom “Black Crow Leads The Way” nedavno je ugledao svjetlost dana, a objavljen je za etiketu “Nautilus Records”.

“Album je trenutno samo dostupan za digitalno preuzimanje, a do kraja godine se očekuje da izađu i fizička izdanja na vinilu i disku”, kaže frontmen sastava Slobodan Đukić a.k.a. Jimi Triple B, zadužen za vokale i gitaru.

Jimi3Bs 666 Blues BandĐukića takođe mnogi prepoznaju kao člana reggae sastava Soulcraft, pratećeg benda Nemanje Kojića, odnosno Hornsmana Coyotea.

Inače, ovo je treće izdanje sastava, koji je nastao prije četiri godina kao “one man band”, a na aktulenom albumu svirali su još Stane (bas) i Boris (bubnjevi, kahon i perkusije).

Prvo izdanje je objavljeno 2010. godine, a nosi naziv po bendu, dok je drugi album “Devil’s Got My Number” izašao prije dvije godine.

Album “Black Crow Leads The Way” se u digitalnom formatu može preuzeti na servisima iTunesDeezer, Spotify, Klicktrack i Wimp.

Ostavite komentar: