Jim Root više nije deo Stone Soura

Jim RootJim Root, dosadašnji član Slipknota i Stone Soura, preskočiće tri Stone Sour nastupa na teritoriji Amerike tokom julskih dana (od 18. do 20. jula).

Uzgred, Root je već bio izostao sa zimskog dela turneje usled rada na novom albumu Slipknota. U razgovoru između jednog od fanova benda i Roota preko Instagrama, Root je kratko odgovorio da nije više u bendu, da nije bila njegova odluka da prestane sa saradnjom, kao i da nije srećan zbog toga. Nakon objavljene vesti, Stone Sour je preko svoje Facebook stranice objavio da je bend želeo da sačeka dok se ne završi sa radom na novom albumu Slipknota, ali je usled neočekivanih okolnosti bio prinuđen da ukaže zvaničnim putem da je odluka bila “dobra za oba benda i da se nadaju da će se to u budućnosti pokazati.”

S obzirom da je pevač i frontmen Slipknota/Stone Soura, Corey Taylor i dalje deo oba benda, pitanje je kako će ova odluka uticati na odnos između Taylora i Roota. Pored ove značajne izmene u Stone Souru, Slipknot je već načinio veliku promenu u bendu tokom decembra prošle godine gde je donešena odluka u kojoj je iz benda otpušten originalni bubnjar Joey Jordison, koji je u svom postu na Facebooku izjavio da nije napustio bend.

Stone Sour je tokom prošle godine objavio dupli album “The House of Gold & Bones” (Pt. 1 i 2). U dugoj pauzi tokom koje Slipknot nije imao aktivnosti, koristio pje riliku da snima što više originalnog materijala, kao i da nastupa što češće, s tim što je Slipknot postepeno povećao broj nastupa tokom vremena. Sada se pažnja daje Slipknotu, koji je posle šest godina započeo snimanje novog, petog po redu albuma. S obzirom na trenutne okolnosti i promene u oba benda, pitanje je kako će ovi događaji uticati na muziku i međusobne odnose sastava.

Ostavite komentar: