brkovi

Jesus And Mary Chain novo ime Exita

Škotski sastav The Jesus And Mary Chain koji mnogi smatraju utemeljivačima indie zvuka dolaze na Exit festival. Oni će nastupiti 6. jula na glavnoj bini novosadskog festivala.

Debi album “Psychocandy” smatra se remek delom koje je promenilo tok muzike, udarajući temelj savremenoj alternativnoj rok kulturi. Škotski sastav, koji predvode braća Reid, fascinirao je svet divljim nastupima uz mikrofoniju kojom su pokrivali zarazno melodične, stadionski himnične pesme. Ove godine izdali su i prvi album od 1998. godine “Damage And Joy” na kome su sarađivali sa producentom Martinom Gloverom, poznatijim kao Youth.

Poput nepredvidljivog ukrštanja Sex Pistolsa i Velvet Underground, i The Jesus And Mary Chain su u inspirisali generacije grupa širom sveta u koje se ubrajaju i Nirvana, My Bloody Valentine i naravno, Oasis, sa kojima su delili i istog menadžera, čuvenog Alana Mekgija.

I ovogodišnja Fusion bina spremila je pravi festival u festivalu, prepun žanrova, nacija i svih boja regiona, u duhu svog imena i bogate istorije. Svoj dolazak na plato ispred Muzeja na Gornjem gradu Petrovaradinske tvrđave već su potvrile pank ikone The Damned i hip-hop kraljica novih generacija Princess Nokia, a sada im se pridružuje još 16 bendova i autora. U četvrtak, 6. jula na Exit se vraćaju Bjesovi, čijih šest albuma prožimaju vrlo ličnim tekstovi, uz neke od antologijskih rifova regionalne rok scene. Iste noći dolazi i zagrebački hip-hop heroji Elemental, prepoznatljivi po kombinacijama džeza, soula, fanka, regea, pa i roka utkanih u originalni, “organski” hip-hop zvuk.

Od danas su u prodaji i jednodnevne ulaznice za EXIT. Ulaznice po specijalnim cenama dostupne su od 15 časova putem onlajn prodaje na sajtu Gigstix.com, po cenama već od 1.990 dinara za četvrtak ili nedelju, dok petak i subota trenutno koštaju po 2.490 dinara.

Ostavite komentar: