Jesenji Orkestar predstavio “Godine u vetru”

Jesenji OrkestarGodine u vetru” je prvi singl sa istoimenog novog albuma Jesenjeg Orkestra. Pun naziv novog albuma je “Godine u vetru (Ne brini dušo Ežen je u redu)” i pojaviće se u januaru 2016. godine za izdavačku kuću Lampshade media.

Album je snimljen u studiju Krokodil u Pančevu i nastao je u bliskoj saradnji Daniela Kovača iz Jesenjeg Orkestra sa grupom Ljubičice.

“Ja sam doneo skice pesama za album u studio Krokodil, nakon čega je Petar Stevanović iz Ljubičica pravio aranžmane za njih. Produkcija je otud postala neobično bogata u odnosu na prethodne tonske zapise Jesenjeg Orkestra zato što je Petar iskoristio sve potencijale Ljubičica – rokenrol gitare, duvače, gudače, elektroniku, prateće vokale. Rezultat njegovog rada je moćna i jasna muzička kulisa za vrlo emotivnu zbirku mojih pesama o slomljenim ljubavima. Dakle, Ljubičice su predstavile Jesenji Orkestar u potpuno novom svetlu pomerivši ga tamo gde još nikad nije bio – pred reflektore popularne muzike!” navodi Daneil povodom novog albuma i singla.

Miks i tonsku produkciju albuma je radio stari saradnik i Ljubičica i Jesenjeg orkestra Milan Bjelica.

Pesma “Godine u vetru” je odabrana za prvi singl kao ubedljiv primer pesme sa ovog albuma. Bogata instrumentacija, inventivni aranžmani i produkcija teraju slušaoca i na ples i u setu kroz promene dinamike i moćno finale.

Za pesmu je snimljen i video spot koji je snimila i režirala Staša Bukumirović koji će premijerno imati 2. novembra 2015 na MTV-iju.

Ostavite komentar: