Jelen Demofest nagrađuje najperspektivniji banjalučki bend sa 2.000 KM

demofest1Muzički festival “Jelen Demofest” otvorio je konkurs za najperspektivniji banjalučki bend, koji će trajati do 1. jula.

Riječ je o tradicionalnom konkursu, na koji se mogu pojaviti svi banjalučki sastavi koji ispunjavaju propozicije navedene na oficijelnom sajtu festivala, a nagrada za odabrani bend ili izvođača iznosi 2.000 KM.

“Jačanje ‘Jelen Demofesta’ znači i jačanje muzičke scene Banjaluke, što su pokazali sve bolji nastupi bendova, koji su svoje vještine pokazali što u takmičarskom, što u revijalnom dijelu programa festivala. Zato želimo da pokažemo da svako ko je uzeo instrument u ruke i pokušao da napravi nešto originalno i svoje, nije uzalud potrošio vrijeme. Talenat i rad su ono što ‘Demofest’ uvijek pozdravlja i cijeni, a za one navrijednije, pripremili smo i jednako vrijednu nagradu”, navode organizatori festivala.

Inače, pravo učešća na konkursu imaju svi bendovi i solisti iz Banjaluke iz domena pop, rock, hip hop, r’n’b muzike i pripadajućih muzičkih žanrova.

“Osnovni kriterijum kojim će se organizator voditi pri evaluaciji kandidata je kvalitet muzike, originalnost i doprinos koji takav autorski rad može da ostvari u muzičkoj kulturi”, istakli su organizatori “Jelen Demofesta”.

Ostavite komentar: