brkovi

Jazz Connection na Nišville jazz festivalu

Jazz ConnectionHolandski bend Jazz Connection, jedan od najpopularnijih evropskih jive-swing sastava, nastupiće na Nišvilu u subotu 15. avgusta.

Angela van Rijthoven

Angela van Rijthoven

Reč je o vodećem holandskom bendu kada je reč o ovom žanru, što ima ogromnu „težinu“ kada se zna da je ova zemlja decenijama unazad, osim legendarnih holandskih lala, verovatno i najveći rasadnik kvalitetnih dixieland i jive sastava.

Sastav Jazz Connection iz Brede, ove godine obeležava 25 godina rada tokom kojih su nastupali u prestižnim klubovima i na značajnim džez festivalima širom evrope, ali i na afričkom kontinetnu, bliskom, srednjem i dalekom Istoku (Maroko, Ujedinjeni Arapski Emirati, Južna Korea, Kina…), a već decenijama su zaštitni znak džez festivala u Bredi.

Članovi sastava su Jurgen Feskens (truba, vokal), Peter van Steen (trombon), Rob Henneveld (saksofoni i klarinet), Bart Maassen (klavir), Bart Wouters (kontrabas i vokal) i Ad Hoendervangers (bubnjevi), a specijalni gost biće pevačica Angela van Rijthoven.

Jazz Connection su iskreni sledbenici stilova koji su obeležili posleratnu eru (swing, jump jive, bluz i rani ritam i bluz), a koji predstavljaju „kariku koja nedostaje“ između džeza i rokenrola. Na repertoaru su im kompozicije koje su proslavili Louis Prima, Lois Jordan, Wynonie Harris, King Curtis, Teddy Brannon (… ) uz koje, kada ih izvode članovi Jazz Connection – niko u publici ne može da da ostane u sedištu.

Ostavite komentar: