brkovi

Izložba rok fotografija “Senke zvuka” Nemanje Đorđevića u Beogradu

The PixiesNemanja Đorđević, vrli beogradski rok fotograf i urednik fotografije na portalu Balkanrock, predstaviće publici novi ciklus fotografija pod nazivom “Senke zvuka”. Otvaranje izložbe je 31. maja od 19 sati u Bifeu Ventil u Beogradu.

Ovom postavkom će pokušati da nam otkrije svoje istraživanje u okviru rok fotografije, koja već punu deceniju zaokuplja njegovu pažnju.

Nemanjine fotografije oduvek su odlikovale preciznost i tehnička besprekornost. Nadogradnjom tih kvaliteta i pažljivim izborom prizora uspeo je da izgradi svoj prepoznatljiv stil. Naslov izložbe „Senke zvuka“, privlačan po igri reči, tako karakterističnoj za sve njegove ostale izložbe („Buka u boji“, „Raskorak“, „Pesme ispod pokrivača“…) nagoveštava u čemu je enigma. Zajedničko svim radovima je to što prostor i udaljenost prestaju da budu bitni. Identitet uslikanih izvođača ostaje nepoznat. Gubljenjem identiteta, autor težište bitnosti prenosi sa spoljašnjeg prizora na unutrašnji, sa spektakla na preobražaj. Zaustavljajući vreme u datom momentu hvata prizor umetnika u trenutku transformacije, u trenutku proboja na drugu stranu. Prostor je još uvek tu, ali je izgubio svoju moć. Prizori obojene magle i svetlosti koja se prepliće sa tamom pojačavaju utisak mističnog trenutka. Pred ovim fotografijama stičemo utisak beskonačnog trajanja, kao da se jednoj tački sakupljaju svi elementi stvarnosti I stvaraju jednu harmoniju i jedinstvo. Nemanjino majstorstvo leži u jednostavnosti i težnji ka tehničkom perfekcionizmu. Utisak koji dobijamo rezultat je jedinstvenog viđenja i znanja.

Postavka traje do 14. juna.

Ostavite komentar: