Izašao je prvi album benda Shanghai Street Fight


Banjalučki bend Shanghai Street Fight je izdao svoj prvi album naziva “First Fight“.

Ime albuma simbolično označava prvu borbu u borilačkim sportovima, a ime benda je posveta starim kung fu filmovima. Inače, prva pjesma koju je bend napisao zove se “Kung Fu Blues”.

Nakon pet godina postojanja i desetina odsviranih velikih i malih festivala i mnoštva klupskih svirki, Shanghai je snimio nove pjesme i objedinio autorski materijal na jednom mjestu. Na albumu je devet pjesma od kojih su “Shotokan Temple Fusion Blues” i “Fisherman’s Tale” objavljene ranije i dolaze kao bonus pjesme, a “Scorned” je objavljena sa spotom prije samo nekoliko dana. “Kung Fu Blues” i “Sugar Daddy” su ponovo snimljene u novim aranžmanima. Ostale pjesme su “Soul Sister“, “Sinner” i “All I Ever Wanna Do“. Sve pjesme su otpjevane na engleskom jeziku.

Na albumu je i jedna autorska obrada. Radi se o pjesmi “Personal Jesus” koju u originalnoj verziji izvodi Depeche Mode. Shanghai Street Fight je obradio na svoj način u sporom stoner blues maniru.

Autorski rad benda Shanghai Street Fight je žanrovski šarolik i teško ih je svrstati u jednu kategoriju. Najviše se osjete uticaji žanrova indie rock, punk i blues rock.

“First Fight” je sniman u Oksigen studiju u Banjaluci. Miks i postprodukciju potpisuje Momir Nikić. Sve kompozicije, tekstove i aranžmane, osim navedene obrade, potpisuje bend.

Album je dostupan za besplatno preslušavanje i download na web platformama YouTube, Soundcloud i Bandcamp, odakle ga možete i besplatno preuzeti.

Ostavite komentar: