brkovi

Italijanska psihodelija u Nišu – dolaze Sonic Jesus

sonic-jesusPsihodelična petorka iz Italije – Sonic Jesus, pre beogradskog koncerta, prvo će posetiti Niš i 27. aprila nastupiti u klubu Feedback.

“Shindig Magazine“ ih je nazvao jednom od najvećih tajni psihodelije. “Drowned In Sound“ ih poredi sa bendom Brian Jonestown Massacre uz žestinu zvuka A Place To Bury Strangers. Prošle godine zapali su za oko kraljevima neopsihodelije, The Black Angels, koji su rado sa njima snimili 10-inčni split singl, pokupivši sjajne recenzije.

Nedugo pošto su se oformili 2012, bend iz italijanskog gradića Doganela Di Ninfa izdao je svoj prvi ST EP koji je odmah rasprodat, a usledio je njihov neverovatan londonski debi u klubu The Shacklewell Arms. Od tada su se dva puta našli na kompilaciji “Reverb Conspiracy“ (Fuzz Club i Austin Psych Fest) i intenzivno svirali po Evropi.

Pošto su pustili fanove da dve godine čekaju nastavak, spremaju se da 16. aprila objave debi album “Neither Virtue Nor Anger“, dupli LP za Fuzz Club Records. “Neither Virtue Nor Anger“ je sniman u njihovom studiju 2013. i 2014. i nije samo šareni miks psihodelije 60-ih, folka, krautroka, šugejza i post panka kakav se očekuje nakon prve numere, “Locomotive“. Što duže odmiče, sve se više pretvara u galopirajuće sonične bahanalije začinjene hipnotičkim ukusom i izvitoperenom atmesferom a la Faust. Poput nekih opskurnih ceremonija iz mističnih grčko-rimskih rituala, pesme “My Lunacy“ i “Cancer“ predstavljaju savršen saundtrak za futuristički i distopijski Felinijev Satirikon.

Karte se u pretprodaji u Vintage SHOP-u mogu nabaviti po ceni od 200 dinara, na dan koncerta koštaće 300 dinara.

 

Ostavite komentar: