Irena Žilić objavila novi singl i spot „Omega”

Foto: Sara Pukanić

Poznata domaća kantautorica Irena Žilić nakon sjajne koncertne promocije studijskog albuma ,,Haze” predstavlja novi singl i spot s albuma. Riječ je o pjesmi ,,Omega” koju je sama napisala, a čiji video pak potpisuje Sebastian Søgård (73 collective) s kojim Irena rado surađuje.

,,Omega je snimljena u siječnju 2017. kao posljednja od pjesama s albuma ,,Haze”, a kao što joj i ime kaže predstavlja ,,točku na i” čitavog albuma. Koncept spota osmišljen je na temelju tematike same pjesme i iz tog je razloga pjesma i stavljena u ovakav vizualni kontekst”, ističe Irena.

Osim pjesme i cjelokupni je album, snimljen u suradnji s Markom Mrakovčićem, dobio samo riječi hvale od strane kritike i publike. Ova mlada glazbenica novim nam je albumom otkrila nešto drugačiji zvuk nakon izvrsnog EP-a ,,Days of Innocence” i LP-ja ,,Travelling”. Samim albumom Irena je krenula novim smjerom u svojoj glazbenoj karijeri, a na nastupima je prati bend koji čine Ivana Žabkar (violina i synth), Lucija Potočnik (bas) te Davor Marinac (bubnjevi).

U posljednjih nekoliko godina Irena je nastupala diljem Hrvatske i regije, uključujući koncerte u Tvornici Kulture i Lisinskom, nastup na festivalu Waves Vienna te nastup na otvorenju zagrebačkog koncerta Skye i Rossa iz Morcheebe u studenom prošle godine.

Nove datume koncerata Irena će objaviti uskoro, a do tada možete uživati u videospotu njezine pjesme:

Ostavite komentar: