Indirekt festival u Beogradu i Novom Sadu

Ana ĆurčinPrvo jesenje izdanje Indirekt festivala dogodiće se u Srbiji. Muzički, književni i edukativni programi odigravaće se paralelno, tokom tri dana, u dva grada – od 16. do 18. oktobra, u Beogradu i Novom Sadu.

Indirekt – prvi istarski festival nezavisne glazbe i umetnosti osnovan je 2013. godine. Početna ideja bila je da se u Umagu jednom godišnje okupe umetnici iz regije u atmosferi koja briše granice između izvođača i publike.

U koprodukciji sa Ammonite Records, muzički deo za fokus imaće umetnike koji su poznati sa kompilacije „English As a Second Language“ objavljene početkom ovog leta. Bendovi iz regije koji na engleskom jeziku stvaraju originalnu muziku koja može biti tagovana kao americana i/li indie, predstaviće se publici u prostorijama klubova BEN AKIBA (Braće Krsmanović 6) i Bašta u Beogradu, kao i novosadska IZBA.

Hrvatski predstavnici biće Elephant and the Moon, NLV, Nellcote i pobjednik HGF-ovog takmičenja za kantautore – Vlado Kuzman. Istaknuta imena srpske pomenute scene takođe su potvrdila učešče – On Tour, Mylutin, Ana Ćurčin, WENT i Wooden Ambulance.

Satnica:

///Petak, 16. 10. ///

Ben Akiba, Beograd ulaz 350 RSD (ulaz+CD 550 RSD)
live:
NLV
Wooden Ambulance
Vlado Kuzman
DJs:
Navigatorz vs Rubikon

Izba, Novi Sad ulaz 250 RSD (ulaz+CD 450 RSD)
live:
Nellcote
On Tour
Elephant & the Moon
DJ:
Vojkan Bećir

///Subota 17.10./// ulaz 350 RSD (ulaz+CD 550 RSD)

Ben Akiba, Beograd
live:
Elephant & The Moon
Mylutin
On Tour
Nellcote
DJs:
Kišobran vs Vojkan Bećir

Izba, Novi Sad ulaz 250 RSD (ulaz+CD 450 RSD)
live:
Vlado Kuzman
Ana Curcin
NLV
DJs:
Rubikon

Nedelja, 18.10.
Bašta, Beograd ulaz BESPLATAN
Jam session Matinee

Ostavite komentar: