Incubus objavili novi album “8”

Alt-rock ikone Incubus predstavljaju dugo očekivani osmi po redu studijski album “8“. Album su najavili singlovima i pesmama “Nimble Bastard“, “Glitterbomb” i “Undefeated“.

Bend ove godine slavi 20. godišnjicu objave albuma “S.C.I.E.N.C.E.“, a novo studijsko izdanje nasleđuje album “If Not Now, When?” (iz 2011. godine) i EP izdanje “Trust Fall (Side A)” (iz 2015.).

Kako i sam naslov otkriva, za Incubus je ovo osmi po redu studijski album, a zanimljivo je kako su u procesu stvaranja promenili producenta, i pri samom završetku novog materijala napravili i potpuno novi miks. Naime, potpuno neplanirano i neočekivano svoj finalni produkcijski potpis naizdanje stavio je Skrillex.

 Kako je frontmen Brandon Boyd u nedavnom intervjuu za magazin Billboard otkrio, novi album je bio u završnoj fazi, da bi u jednom trenutku Skrillex, s kojim su prethodno ostvarili prijateljski odnos, navratio u studio kako bi preslušao šta su napravili. Čuo je pesmu “Familiar Faces” i zatražio im da mu pošalju trake, kako bi se poigrao s nekim svojim idejama – u samo sat vremena pretvorio je tamnu albumsku pesmu u singl.

 Nije je učinio Skrillex pesmom, već poboljšanom Incubus pesmom. Nakon toga smo njega zadužili za ponovni miks i završnu produkciju čitavog albuma, zaključio je Brandon.

Ostavite komentar: